Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! Mam problem poniewaz po przejechaniu około 12-14 km w zależności czy zimno czy cieplo jest na dworze w upały objaw ten wystepował szybko a w chłodne dni wolniej przy jeździe np 60 km na godzine z gazem delikatnie dotknietym słychać jak auto sie krztusi nie ciągnie a po dłuzszej takiej jeździe szarpie bardzo mocno. Mam założoną instalacje sekwencyjną dzieje sie tak i na gazie i na benzynie. Ale dopiero po przejechaniu takiego odcinka lecz gdy zgasze i uruchomie silnik znów jest dobrze przez około 5 minut a poźniej znów te same objawy.na wolnych jeszcze jak wcisne pedał mocniej słychac jakby go zalewało i nie moze przepalić Co może być nie tak lub co mam sprawdzic. przełozyłem krokowiec na inny i objawy lekko sie uspokoiły lecz dalej są pomocy
Opublikowano
tak jak kolega mowi diagnostyka. poszukaj na forum jest pelno takich tematow..mi tez przerywal i u mnie byla to sonda.w ciemno nic nie wymieniaj. pierw komputer.
Opublikowano
nie kombinuj z zadnym odlaczaniem..najlepiej podjedz tak jak mowilem na komputer..bo tak to nakombinujesz tylko nie potrzebnie..
Opublikowano
dobra dobra jeszcze jedno pytanko poprzedni właściciel wymianiał lambde na nową ale to nie przyniosło efektu lecz powiedział mu jego mechanik ze to moze być czujnik temperatury. mozliwe ?
Opublikowano

Najlepiej jak wyżej podłącz pod kompa. Chociaż mechanicy często mają program który pokazuje błędy a że przepływomierz działa ale źle już nie pokaże.

Co do tej sondy możesz odpiąć wtyczkę to chwila roboty. Na odpiętej sondzie lub uszkodzonej powinien nie równo chodzić, wyższe obroty, przygasać, śmierdzieć benzyną z wydechu.

Jeżeli poprzedni właściciel ją wymieniał mógł złą założyć.

Jeżeli masz DME BOSCH to sonda jest 1V

jeżeli masz DME Siemens to sonda jest 5V

Jak sprawdzić jaki masz komputer niech ktoś podpowie bo mi tylko nasuwają się dwa sposoby.

1. Odcięcie BOSCH łytytytytytyytyt a Siemens łyyytyyyyytyyyyytyyyyytyyyy

2. Otworzyć klapkę pod maską za akumulatorem (taka gumowa) i zobaczyć jaki jest DME