Skocz do zawartości

[E39] Tylnia szyba klapy bagażnika Touring

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, mam problem, nie wiem jak go rozwiązać dlatego pytam.

Mianowicie nie moge otworzyć tylniej szyby w klapie bagażnika, guzik nie reaguje i nie mam pojęcia jak go otworzyć.

Bagażnik można otworzyć bez problemu.

Jeżeli wie ktoś gdzie szukać problemu, byłbym wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam

Nie jeździj szybciej, niż lata twój anioł stróż
Opublikowano
Hej.Otwórz bagażnik i sprawdz kabelki ,pewnie masz któryś przerwany.One są w takiej karbowanej rurce przy zawiasach od klapy.Miałem to samo.
Opublikowano
kabelki, sprawdzone, wszystko wydaje się ok. A pamiętasz może która wiązka to była? Po stronie kierowcy czy pasażera .
Opublikowano
tam tez wszystko ok, jakies inne pomysły?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Skoro z przewodami wszystko ok. to może sam przycisk niedomaga.Zdejmij plastik tu gdzie jest wycieraczka szyby jest tam mała kostka na 2 cienkie przewody(bardzo cienkie)rozepnij kostkę i zewrzyj a szyba powinna się otworzyć.Swoją drogą ten przycisk od szyby jest rozwiązany bardzo tandetnie,jak w kalkulatorze kawałek folii z nadrukowaną ścieżką.Rozbierałem to u kolegi(jest też na forum) bo po jeździe na nierównościach otwierała się non stop szyba.

Pozdrawiam Piotrka :wink:

ec2Wze6.jpg