Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich klubowiczów mam pytanie do wszystkich. Otóż chciał bym teściowi sprzedać auto i mam pytanie czy można jakoś ubezpieczyć anglika w Polsce żeby podczas kolizji lub kontroli nie miał żadnych kłopotów.Słyszałem że można wykupić jakieś ubezpieczenie miesięczne ale jeżeli auto ma po lewej stronie kierownice.Prosił bym wszystkich o szybkom odpowiedz pozdrawiam :( :( :( :( :( :( :(
Opublikowano
Witam, niestety jeżeli chcesz mieć wszystko legalnie i podczas ewentualnej (odpukać) kolizji mieć wszystko cacy to auto musi (na 100%) być zarejestrowane i ubezpieczone w UK. Różne rzeczy ludzie piszą, że niektóre firmy ubezpieczają i takie tam, ale gwarantuje ci ze nikt ci nie wypłaci odszkodowania jak ci sie coś stanie... a ubezpieczenie miesięczne jest tylko dla właścicieli komisów samochodowych i jest dostępne tylko na jeden miesiąc i koniec....
najpiękniejszy dźwięk na świecie- R6 w BMW
Opublikowano
nie ma legalnego ubezpieczenia nawet w pzu- jeżeli ktoś tak robi to jest zwykła niewiedza pracownika co najwyżej...
Opublikowano

jest jest ubezpieczalem juz angliki bez problemu idzie

a potem policja nie ma sie do czego doczepic bo przeglad jest angielski i oc jest polskie wiec mogą ci naskoczyc

wozisz ze sobą umowe kupna sprzedazy zeby sie nie czepiali ze samochod kradziony

http://www.autocentrum.pl/gfx/awc/petrolicons/1999784431_3.gif

Mechanik BMW w Dąbrowie Górniczej

Diagnostyka inpa pasoft carsoft

http://www.autocentrum.pl/awc/godzill1/bmw-seria-5-1997/

Opublikowano
Ubezpieczyc w polsce można legalnie jedynie auta spoza UE. Jeżeli auto jest z unii to właściciel ma obowiązek ubezpieczyć auto w kraju jego zarejestrowania; jest to jedyna opcja zgodna z prawem, która gwarantuje w razie jakichkolwiek nieprzyjemności pomyślne zakończenie sprawy. Ten temat wałkowałem już niejednokrotnie ze względu na to że sam jeżdżę anglikami non stop- także niejednokrotnie miałem takie ubezpieczenia zawarte w polskich TU, ale robiłem to świadomie licząc na to że nikt sie nigdy do tego nie doczepi i co ważniejsze że nigdy nie będę miał żadnej kolizji. PZU faktycznie najczęściej dawało możliwość zawarcia takiej umowy, ale nadal było to niezgodne z obowiązującym prawem. Jeżeli ktoś sie chce czuć bezpiecznie to osobiście nie radzę szukać jakiejkolwiek agencji która wystawi taki świstek, tylko ubezpieczyć takie auto w UK...