Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam problem z wycieraczkami mianowicie raz chodzą dobrze można je włączyć kiedy potrzeba,czasem jednak nie można ich włączyć wcale przez chwile działają spryskiwacze potem nawet one nie działają. Po upływie jakiegoś czasu godziny może więcej problem ustaje i wszystko jest dobrze do pewnego czasu... Bezpiecznika dobre sprawdzane wycieraczki gdy chodzą pracują prawidłowo na wszystkich trybach potem tak jak by umarły czasem zdarza się to nawet podczas jazdy gdy pada chodzą chodzą a nagle opadają i nie da się ich włączyć nawet spryskiwacza nawet dziś tak miałem jechałem w deszcz wszystko dobrze użyłem spryskiwaczy i koniec nie działają potem samochód postał i wszytko dobrze. Miał kos kiedyś tak ? co to może być pomocy :( :|
Opublikowano
Miałem podobny problem. Najpierw przestawały działać ale po jakimś czasie znów pracowały. Aż po jakimś roku stanęły na amen. Poszukałem na forum i znalazłem temat z przekaźnikiem wycieraczek. Przeczyściłem go sprayem do elektryczności i od tego momentu odpukać nie ma problemu.
Opublikowano
szukałem tego przekaźnika pod filtrem powietrza tam gdzie opisane jest w innych tematach ale tam go nie ma gdzie może być w e39 1996 rok 2,5 benzyna ??