Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
CZy ktoś zakładał coś takiego w swoim autku http://allegro.pl/show_item.php?item=74595214

może macie jakies ciekawe uwagi odnosnie tego gadzetu

powiadamianie jest na zasadzie odczytu Broadcast z sieci - no coz, jest to dosyc zawodna metoda

jak mozna bylo nie dodac modulu gps ? fakt, ze podniosloby koszty ale gdyby byla mozliwosc wspolpracy z dowolnym gps lub juz wbudowanym ...

moim skromnym jest to nic innego jak gadzet

p.s.

wlasnie znalazlem to o czym mowilem:

http://allegro.pl/show_item.php?item=74423115

zh
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak dla mnie, to każde takie rozwiązanie jest ciekawe.

Przetestował to już ktoś w praktyce?

Kai
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

ja już zakupiłem to urządzonko z modułem gps teraz tylko szukam warsztatu gdzie mi to porządnie założą.

Jak już bede wiedział coś więcej dam znać jak to jest w praktyce z tym gadzetem

Opublikowano

Cześć, jestem nowy na tym forum ale akurat mam podobną zabawke u siebie. W moim przypadku działanie tego urządzenia jest oparte na karcie tak-tak (podobno Era ma najlepszą lokalizacje na Śląsku). Głównymi zaletami są:

- lokalizacja samochodu ( z dokładnością to różnie bywa)

- podsłuch w kabinie (można się dowiedzieć co złodziej planuje)

- włączanie alarmu sms-em

- telefon dzwoni po wzbudzeniu alarmu

- możliwość włączania sms-em np. webasto

- raport dzinny informuje o tym ile razy: włączyliśmy silnik, alrmy, zmiany lokalizacji

- tańsze od GPS zarówno w instalacji jak i abonamencie, a ponadto słyszałem, że podobno do lokalizacji poprzez GPS potrzebna jest dodatkowa antena zewnętrzna, a tutaj nie (no a wiadomo im mniej złodziej wie o zabezpieczeniach tym lepiej)

no i mase innych bajerów, jak np. informacja o niskim napięciu akumulatora

jeżeli chodzi o montaż to zakładał to nasz znajomy, który prowadzi zakład, sprzedaje i zakłąda radia, alarmy, CB

Opublikowano
Cześć, jestem nowy na tym forum ale akurat mam podobną zabawke u siebie. W moim przypadku działanie tego urządzenia jest oparte na karcie tak-tak (podobno Era ma najlepszą lokalizacje na Śląsku). Głównymi zaletami są:

- lokalizacja samochodu ( z dokładnością to różnie bywa)

- podsłuch w kabinie (można się dowiedzieć co złodziej planuje)

- włączanie alarmu sms-em

- telefon dzwoni po wzbudzeniu alarmu

- możliwość włączania sms-em np. webasto

- raport dzinny informuje o tym ile razy: włączyliśmy silnik, alrmy, zmiany lokalizacji

- tańsze od GPS zarówno w instalacji jak i abonamencie, a ponadto słyszałem, że podobno do lokalizacji poprzez GPS potrzebna jest dodatkowa antena zewnętrzna, a tutaj nie (no a wiadomo im mniej złodziej wie o zabezpieczeniach tym lepiej)

no i mase innych bajerów, jak np. informacja o niskim napięciu akumulatora

jeżeli chodzi o montaż to zakładał to nasz znajomy, który prowadzi zakład, sprzedaje i zakłąda radia, alarmy, CB

a ile cie ta przyjemnosc kosztowala ??