Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

dzis mi gosc mechanik pokazal, ze moj piekny wtrysk nr 4 czyli sterujacy jest nie dosc ze lejacy to jeszcze juz poklejony distalem przez poprzedniego wlasciciela - BRAWO FACHOWCY !!!

teraz co: zmieniac na nowy (300$) czy jezdzic jakby sie nic nie stalo ?

poki co zadnych objawow jego zepsucia nie ma poza tym ze leje troche...

masakra

zh
Opublikowano

Zapraszam do mnie na dobrą kawę i wtrysk ten będziesz miał jak nowy. :D

Do Sosnowca masz 20 min - pod wiatr, a z powrotem 15 min z wiatrem.

A tak na poważnie - uszczelnić go musisz bo szkoda wyciekającego paliwa i to w dodatku na rozgrzany silnik, no i układ paliwowy będzie Ci się zapowietrzał.

Koszt naprawy 70 zł i w tym zaliczysz kawę. :D

Opublikowano
Zapraszam do mnie na dobrą kawę i wtrysk ten będziesz miał jak nowy. :D

Do Sosnowca masz 20 min - pod wiatr, a z powrotem 15 min z wiatrem.

1000 +70 = 1070 km

A tak na poważnie - uszczelnić go musisz bo szkoda wyciekającego paliwa i to w dodatku na rozgrzany silnik, no i układ paliwowy będzie Ci się zapowietrzał.

Koszt naprawy 70 zł i w tym zaliczysz kawę. :D

poczekac do lutego mozna az bede w kraju ?

zh
Opublikowano

mojemu rodzinnemu TDSowi tez dolegal cieknacy wtrysk - klejenie pomaga na chwile - sprawdzone i nie polecane - a naprawde szkoda paliwa bo u mnie wylatywalo mniej wiecej 3 litry na kazde 100 km no i ten smrod ropy - wymiana na nowy z gwarancja 700 pln i po klopocie.

Pozdrawiam.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano

Ach. :duh:

No tak.

Nie zauważyłem.

Sorry :D hi hi

No to lepiej poczekać .

Ale przynajmniej będziesz wiedział, dlaczego czuć paliwem i czemu rano ciężko pali lub po dłuższym postoju w wyniku zapowietrzania się układu.

Opublikowano

no jeszcze nie leci tak zeby sie lalo ale widac juz ze sie poci

jesli z wtryskiem jak z tama na rzece to za 2 dni bedzie lal jak stary i wtedy to nawet do lutego nie wytrzymam

ale qna ta cena to mnie troche ... hmm

a ciekawym skad w PL wtrysk z robota za 700zl skoro nawet na realoem.com stoi za 280$ ?

Robert, kawe to nawet moge przywiezc - Ty tylko wrzatku uzyczysz ;-)

zh
Opublikowano
ja montowalem w WFK w Wejcherowie, gwarancja, kawa, itp wliczone :D

Opublikowano

Dopóki sam wtrysk jest sprawny, to można go uszczelnić i śladu po szczeliwie nie będzie.

Nowy owszem, ale na jak długo, skoro z powodu obecnej jakości paliw oryginalne szczeliwo rozpuszcza się i traci swoje wartości uszczelniające.

Opublikowano
Dopóki sam wtrysk jest sprawny, to można go uszczelnić i śladu po szczeliwie nie będzie.

Nowy owszem, ale na jak długo, skoro z powodu obecnej jakości paliw oryginalne szczeliwo rozpuszcza się i traci swoje wartości uszczelniające.

no to jak nie zacznie sie dziac cos strasznego to poczekam az bede w PL i wpadne (sie umowie wczesniej - moze jakis wiekszy przeglad ? Twojej "ulubionej" TDS w automacie - ale skrzyni juz nie dotykamy bo jezdzi lux)

a jak nie to nie zostanie nic innego jak "emergency exchange" ;-)

zh
Opublikowano

Nawet nie pozwolę na to myślom swoim, aby dla pewności sprawdzić poziom oleju w skrzyni :D

A co do reszty to się przygotuj, bo potrafię przetrzepać auto dokładnie i suchej nitki na kliencie nie pozostawić po spisaniu na kartce listy rzeczy do zrobienia.

Opublikowano
Nawet nie pozwolę na to myślom swoim, aby dla pewności sprawdzić poziom oleju w skrzyni :D

A co do reszty to się przygotuj, bo potrafię przetrzepać auto dokładnie i suchej nitki na kliencie nie pozostawić po spisaniu na kartce listy rzeczy do zrobienia.

problem w tym, ze gdzie pojade to mi albo podrobki wkladaja (patrz chinski filtr do skrzyni) albo wymieniaja jeden pasek klinowy (bo drugi jeszcze "sie nadaje" - dzis wymienilem ten drugi co "sie jeszcze nadawal" bo sparcial az milo)

ja nie mowie mechanikowi: "tanio i dobrze" tylko "dobrze prosze i prosze podac cene bo jak sie okaze ze przekracza wartosc auta to bede musial to uzgodnic z moim "ministrem finansow" - choc ostatnio moj "minister" rzekl, ze nasz bumier to juz czlonek naszej rodziny i jak mu sie szpital nalezy to nalezy i tyle)

uff ...

u mnie problem jest z czasem - przewaznie bywam w kraju ok 24h ;-(

zh
Opublikowano

Najpierw przedstawiam litanię i czasem bywa ona na kartce papieru formatu A4 z wyszczególnionymi pozycjami o kolejności wymiany lub naprawy, tak aby jak najwięcej z najpilniejszych zostało wykonane od razu z uwzględnieniem drobiazgów, które można zrobić przy jednej robocie.

Zawsze staram się tak doradzać, aby minimalizować koszty usługi, a bezpieczeństwo jazdy jest u mnie na pierwszym miejscu. Na sam koniec zostają duperele :D jak zawsze.

Opublikowano
...a bezpieczeństwo jazdy jest u mnie na pierwszym miejscu. Na sam koniec zostają duperele :D jak zawsze.

dlatego TY tu RZADZISZ - robertbmw RULEZ ! ;-)

zh
Opublikowano

ja tez mam problem z cieknacym wtryskiem, juz dwa razy go poxipolem kleiłem i dalej cieknie :( Juz szykuje sie na nowy lub uzywke. Nowe na allegro sa po 450zł znalazłem uzywke za 150zł.

Robert powiedz mi jak sie rozbiera ten wtryskiwacz bo próbowałem, ale nie moge wyjac tych 2 kołków które trzymaja palstik. Bardzo sie nie leje ale mnie to wkurza, ciagle smierdzi ON.

NAPRAWA STEROWNIKÓW ABS BOSCH-a

Promocja dla klubowiczów 200zł :)

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

Opublikowano

zkupiono, wymieniono i po krzyku (i 300$)

-Pan to chyba musi kochac swoja zone

-oj musze, musze !

my tez musimy kochac nasze bumiery

zh
Opublikowano
tylko nowy, te wtryski wytrzymuja nawet na naszym paliwie ok 200-250 tys km - wiec nie ma sensu bawic sie w zadne klejenie bo i tak ropa wymyje klej, sprawdzone organoleptycznie nawet z najlepszymi klejami.