Skocz do zawartości

320d Duże spalanie 9,5l/100km ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie dochodzi do 19,5. Przeplywka i soft nowe. Moze cos innego jeszcze jest ale moc jest.

Spalanie do 7l (80% autostrada) ~ 1500 km na miesiac robie.

Opublikowano
Kolego przepływomierz masz do wymiany albo trzeba będzie przeprogramować ci sterownik. Bo na 4 biegu przy 100km/h powinieneś na ekonomizerze mieć 20. Dobra diagnostyka i niestety coś na pewno do naprawy.

wydaje mi sie ze kolega napisał ze ekomizer dochodzi do 10l jak jeździ normalnie... trzeba sprawdzić z butem w podłodze ile na 4 biegu pokaże... powinnien bez problemu wejsc na 20l

dzisiaj sprawdzałem na 4 biegu depnę gaz w podłoge to wskazówka płynnie idzie na 20L na ekomizerze.. jutro jestem umówiony na diagnostykę zobaczymy co wyjdzie ;/ a dziś kolejny problem mi się ukazał otóż gdzięś spod silnika ucieka płyn od chłodnicy w zbiorniczku już jest zero i to dość szybko ubywa.. może ktoś miał coś takiego ?

Opublikowano
tak ja mialem, poluzowala sie objemka/cybant czy jak sie to zwie pod chlodniczka EGR, z niej idzie taki krotki moze 7cm zakrecony wezyk i mi z tego cieklo i kapalo na pasek od klimy. Czy u Ciebie jest to samo nie wiem, odpal auto, zdejmij oslony silnika i zagladaj ktoredy kapie, moze byc pekniety zbiorniczek, chlodnica, ktorys waz, gdzies na laczeniu, jest tutaj tyle mozliwosci ze sam musisz znalezc wyciek albo zlecic mechanikowi.
szukam
Opublikowano
ściągałem osłone i kapie to po misie olejowej między alternatorem... dokładnie nie widać ale dość szybko to leci ;/ zalewam zbiornik a wieczorem już nie ma nic.. tylko kałuża pod samochodem..
Opublikowano
szukaj miejsca wycieku, a nie ktoredy leci. Jak masz malo plynu i weze puste w miare to mozesz zatkac ustami wlew do zbiorniczka i mocno dmuchac i ktos moze sluchac ktoredy powietrze ucieka albo bedzie slychac syczenie.
szukam