Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Czy jest możliwość usunięcia fizycznie katalizatora(wybebeszyłem środek) bez ingerencji w komputer ?

Wydłubałem cały środek katalizatora drutem tak że jest pusta przestrzeń w środku, po skręceniu samochód tak jakby nie chodził na wszystkich tłokach, zapalił się CHECK po podpięciu pod komputer wyskoczył błąd "Czujnik wałka rozrządu". Czy można w ogóle usuwać katalizator w tych silnikach? :duh: A jak już po fakcie, czym go teraz zastąpić ?

Na początku samochód jeździł palił, tylko że był słaby i przez to myślałem ze to katalizator.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Raczej go nie oszukasz. Masz tam 4 sondy więc żeby chodził normalnie trzeba jakoś zrobić ich emulacje albo "wyciąć" sondy w DME ale się tego raczej nie da. Nie sprawdziłeś tego przed wywaleniem katalizatora ?? W najgorszym wypadku będziesz lżejszy o 2900 zł za katalizatory + uszczelki i w/w czujnik ...
Krzysztof
  • 2 lata później...
Opublikowano
Kurde super sprawa tylko pytanie czy u nas w Polszy ktoś tak robi ? ja mam też kata do wycięcia :mad2: patrzyłem na nowy kat ile kosztuje i spadłem z fotela kurrrr 3800zł za to gówno 9lat --auto ma heeee za te pieniądze to mogę dodatkowo dokupić opla :mrgreen: :mrgreen:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pewnie, ze robia. E90 to nie statek kosmiczny tylko juz dosc stare auto wiec pewnie maja rozpykane jak wylaczyc sondy i zmienic mape.
Krzysztof
Opublikowano

To już nie te czasy co kiedyś . W mojej e39 z m57d30 wyciąłem kata 3 lata temu - pierwszy raz uczyłem się spawać . Wszystkie 4 poszły - auto odzyskało moc i do dziś ma 480k km i nadal można poszaleć .

Ja też będę coś kombinować z tym katem w lato - może znajdzie się jakiś koder z forum co umiałby usunąć sondy z DDE . Gdzieś na ebay widziałem gotowy kolektor wydechowy już bez katów za 160 funtów . Resztę wydechu spokojnie można by było zrobić za 500zł na starych rurach .

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A nie lepiej by było wymienić sam wkład w katalizatorze . Sama puszka u mnie wygląda dobrze . Rozciąć wymienić i zespawać .

Tylko jakie zamienniki polecacie ? Macie coś ?

Opublikowano
technicznie nie ma takiej mozliwosci, nie ma wkladu sprzedanego osobno

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano

Panowie znalazłem firmę z wydechami i katalizatorami dla naszych autek http://sklep.gktrading.pl/clientcatalogue/czesci-samochodowe-skatalogowanie-wlasne-bmw-3-e90-320i-2-0-uklad-wydechowy,25-1-4-500011-501129-510266-0001000000.aspx

dzwoniłem i wszystko już wiem ok 2000zł za kata wraz z uszczelką w komplecie :cool2: sklep mieści się w Krakowie czyli zaraz koło mnie ;) :mrgreen:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Genialny link zachowam bo warto, jak sie nie znajdzie nic innego to 30% mniej niz w BMW tez warto.

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano
http://m.ebay.de/itm/310871240548?cmd=VIDESC 1600 zl bo szukac to trzeba umiec.

Kolego a to za te 1600zł to już za darmo przywiozą do Polszy ? może tak jeszcze musimy za przesyłkę zapłacić ;) i już jest inna cena :mrgreen: i wychodzi 1800zł

1600 plus 100 za wysylke wychodzi 1700 i przesylka blizej i w razie zwrotu sprzedawca kryje koszt transportu.

Opublikowano
http://m.ebay.de/itm/310871240548?cmd=VIDESC 1600 zl bo szukac to trzeba umiec.

Kolego a to za te 1600zł to już za darmo przywiozą do Polszy ? może tak jeszcze musimy za przesyłkę zapłacić ;) i już jest inna cena :mrgreen: i wychodzi 1800zł

1600 plus 100 za wysylke wychodzi 1700 i przesylka blizej i w razie zwrotu sprzedawca kryje koszt transportu.

Czyli wychodzi na to ,że dochodzą koszta przesyłki oraz kurs euro . Wyjdzie 1800zł kurs 4.20 za euro