Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=CA11&mospid=47434&btnr=25_0013&hg=25&fg=05

Zniknęło zabezpieczenie drążka zmiany biegów, jest to na rysunku część nr 7 od strony skrzyni, skąd drążek nr 9 wypadł z 12 i nie miałem żadnego biegu (to było pierwsze holowanie mojej ukochanej :cry2: ). Chciałbym się dowiedzieć gdzie taką małą część można dostać. W sklepach motoryzacyjnych tego nie mogą nabyć, na szrotach napewno nie bawią się w takie pierdułki, a nie wiem nawet czy ASO prowadzi takie części. Można by ten drążek zabespieczyć zwykłym pierścieniem Zaigera, ale nie wyobrażam sobie jego montażu w tak trudno dostępnym miejscu (tam nawet jest trudno rękę włożyć :roll: ). A część którą poszukuję wygląga na łatwo montowalną.

Przy okazji chciałbym się zapytać czy strona realoem jest OFICJALNĄ stroną spisu części do BMW, bo chodzi mi o to czy mogę się w ASO powoływać na tę strone i podać im numer części jaka tam widnieje tzn: 25111220379.

A może ktoś wie jak to zabezpieczenie mogło spaść i chciałem się dowiedzieć czy w waszych E36 316 podczas wrzucania biegu wstecznego ruch w kierunku kierowcy odbywa się z dużym oporem ( nie chodzi mi o ruch w kierunku biegu 1 czy 2, ale o ten dalsze przesunięcie żeby wbić wsteczny), bo u mnie tak jest i chyba dlatego to badziestwo wypadło.

Z góry dzięki

E39 TOURING - i nic mi więcej nie potrzeba (narazie :-)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przy okazji chciałbym się zapytać czy strona realoem jest OFICJALNĄ stroną spisu części do BMW, bo chodzi mi o to czy mogę się w ASO powoływać na tę strone i podać im numer części jaka tam widnieje tzn: 25111220379.

Każdą część można zamówić w serwisie BMW. Oficjalnym programem serwisowym BMW z częściami to ETK ale realomem to internetowy odpowiednik. Numery powinny się zgadzać pod warunkiem że daną część wyszukujesz do swojej wersji auta. Rysunki w wielu przypadkach są identyczne ale części różne dlatego najlepiej wpisać VIN przed wyszukiwaniem części wtedy jest pewność że znaleziona część będzie z Twojego auta.

Opublikowano

Dzięki za radę.

Zadzwoniłem do ASO, zamówiłem, odebrałem i zapłaciłem śmieszne 2 zł. Numer części ze strony realoem zgadzał się z tym z bazy ETK.

E39 TOURING - i nic mi więcej nie potrzeba (narazie :-)