Skocz do zawartości

M50-faluja rano obroty?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
gdy odpalam auto rano to zaczynaja skakac obroty od 600 do 1500,gdy zgasze sinik i go ponownie odpale to juz jest dobrze,sprawdzałem krokowiec,szczelnosc dopływu paliwa,szczelnosc dolotu i na oko jest dobrze.Gdy odpalam auto po nocy w garazu i jest temp. pokojowa 21-23C to nie ma tego problemu.W lato tez bywa Ok.
Opublikowano
Podłączam się do tematu gdyz mam podobny problem w E36 325i, i tak samo zauwazam roznice w odpalaniu zaleznie od temperatury- im zimniej tym gorzej, swiece, cewki itp. mam nowe, kolektor zdejmowałem i nie widziałem tam nic niepokojącego. Może to jakiś czujnik temperatury czy coś??
Opublikowano
U mnie tez falują, nie wiem czy ma na to wpływ lpg, w kazdym bądź razie, falują przez okolo 10-15 sekund max, tylko wtedy jak jest zupełnie zimny.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Pytanie, czy któryś z Was ma LPG?
Kai
Opublikowano
  • Autor
u mnie falowało przed lpg,mam sekwencje teraz.
Opublikowano
sonda może dawac taki efekt ale jest to raczej niegrozne, sprawdzilem na wlasnym przykladzie w 520i E-34 91 czasem przeplywomierz
Opublikowano
Sprawdź sondę ja miałem podobne objawy w końcowym etapie nawet na ciepłym silniku zdarzał sie spadek obrotów. Pojechałem na serwis i stwierdzono uszkodzoną sondę
Opublikowano
??

Edytowane przez siwinskis

Opublikowano
  • Autor
jak dobrze pamietam to sonda gdy silnik zimny po odpaleniu zaczyna działac gdy sie nagrzeje troszke(dlatego jest grzałka aby przyspieszyc),nie powina działac tuz po starcie zimnego silnika. U mnie faluje w ten sposob ze podciaga obroty do 1500 i nagle puszcza itd,jak odpalam auto i widze ze głupieje po pierwszym starcie nagle gasze i ponownie odpalam i jest juz oki.