Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Cos szukajka forumowa od rana szwankuje wiec zaloze temat.

Jakie świece poleciacie do silnika M50?

Z tego co sam znalazlem ida tam BKR6EK. W takim razie czy mogą byc np. takie NGK?

http://allegro.pl/swiece-ngk-bkr6ek-bmw-e36-e34-e39-320-520-kpl-6-sz-i1733501836.html

Moze BOSCH lepsze? Bo w sumie wszędzie przewijają sie tylko te 2 marki. No i Beru.

Opublikowano
Z tego co wiem to chyba wlasnie NGK i Bosch szly na pierwszy montaz. Ja wymieniajac na zime bede wlasnie takie zakladal.
Opublikowano
bierz te z aukcji , też takie kupiłem

a czemu zmieniasz coś sie dzieje

Stare juz maja naganiane ponad 40tys. Jak go kupilem palil na tzw. dotyk, ale jak zrobilem jeszcze kilka tys. to juz czasem musze dluzej go przytrzymac na rozruszniku. Domyslam sie ze to swiece. Zreszta na zime przydadza sie nowe, tym bardziej do LPG.

Tu znalazlem 10zl taniej :)

http://allegro.pl/swieca-swiece-ngk-v-line-20-bkr6ek-opel-bmw-fiat-i1766765330.html

Opublikowano

Rafał735r ja mam w becie założony gaz, więc mam zamiar wymieniać świece co min.20tyś km, jestem nawet w stanie wymieniać je co każdą wymianę oleju, więc wystarczą te tańsze. Myślę, że lepiej trzy razy wymienić te tańsze niż raz te droższe. Przynajmniej beta będzie miała nówki i będzie zadowolona :lol:

Pozdrawiam

Opublikowano
Rafał735r ja mam w becie założony gaz, więc mam zamiar wymieniać świece co min.20tyś km, jestem nawet w stanie wymieniać je co każdą wymianę oleju, więc wystarczą te tańsze. Myślę, że lepiej trzy razy wymienić te tańsze niż raz te droższe. Przynajmniej beta będzie miała nówki i będzie zadowolona :lol:

Pozdrawiam

Dokladnie, jestem tego samego zdania. Wymieniac regularnie normalne swiece przeznaczone do danego silnika i nie kombinowac. Przeciez to nie majatek i kazdy moze sobie sam wymienic.

Opublikowano

Pozdrawiam

Dokladnie, jestem tego samego zdania. Wymieniac regularnie normalne swiece przeznaczone do danego silnika i nie kombinowac. Przeciez to nie majatek i kazdy moze sobie sam wymienic.

A ja czwarty rok śmigam na irydowych denso,i zapomniałem już jak się wymienia świece :)