Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! Sprawa wygląda tak że po całej komputerowej analizie braku kontrolek kierunkowskazów, kontrolki świateł długich i światła wstecznego wyszło że padnięty jest LCM, niestety nie mam od kogo pożyczyć i sprawdzić, a spec doradził przed kupnem dowiedzieć sie czy przypadkiem poprzedni właściciel nic nie kombinował i nie jest w tej chwili zły wstawiony tzn, żebym znów przypadkiem nie kupił złego... Niestety w serwisie nie udzielą mi takiej informacje ale to już z oczywistego powodu... Dodam że mam fabryczne ksenony, które działają prawidłowo jak odnaleźć po nr vin tą informacje?
Opublikowano
Może spróbuj w Real OEM poszukać? Wybierz auto z dokładnie tego samego rocznika i miesiąca i sprawdź jaki tam podają numer LCM, wtedy porównaj z tym który masz w aucie.

dokładnie tak-tylko po prostu wpisz swój vin-zobacz jaki ma być,a jaki masz

Opublikowano
ale już tak robiłem i w etce próbowałem tylko że tam są jakieś długie numery katalogowe bmw, zupełnie nie pasujące do tych które widnieją na tabliczkach modułów... No i np. wg. Real OEM numer modułu to 61358377398, tylko że nie ma czegoś takiego do kupienia... na modułach widnieją zupełnie inne liczby...
Opublikowano

Z tego zauważyłem to na Real OEM podają 11 cyfrowy numer części, a na większości LCM są numery 7 cyfrowe, po prostu na modułach pominęli pierwsze 4 cyfry.

Tak więc jeśli według Real OEM w twojej buni powinien być moduł o numerze 61358377398 to musisz szukać mudłu z numerem 8 377 398

Poza tym tam podają sporo tych numerów i przedziały rocznikowe i wychodzi na to, że w aucie z tego samego rocznika montowali kilka różnych LCM, ciekawe tylko czy są zamienne te moduły.

Bo życie zaczyna się od ośmiu cylindrów :) Moja 540iA

http://forum-lines.ru/rez/ab192360.gif

Opublikowano
moduły są zamienne jak najbardziej, ja wymieniłem cały u siebie na taki sam typ z danego rocznika, chociaż cyfry różniły Się od siebie wszystko działa jak należy jedyny ból to paląca Się kropka(tzw. manipulation point chyba ) na wyświetlaczu miedzy licznikami km a to dlatego że nie przeprogramowałem nowego LCM
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.