Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich-otoz mam pewne pytanie

od jakis 2 tygodni przy zmianie z P na R i z N na R czasem ale nie zawsze pojawia sie pojedyncze stukniecie przy zalanczaniu wstecznego ktore czuje pod nogami kierowcy czy jest to wina skrzyni czy zawieszenia

wszystko pracuje norm. zalancza sie tez normalnie i jezdzi tylko drazni mnie to pukanie jezeli ktos mi moze podpowiedziec pare porad bede wdzieczny

ps przepraszam z aortografie

Opublikowano

Najlepiej byłoby wejść pod auto i posłuchać, np. ty pod autem w kanale a ktoś zmienia biegi i słuchasz skąd dochodzi stukot, ja obstawiam gumowe łączniki między skrzynią/wałem albo wałem/mostem, ewentualnie w samym moście stuka już.

Przy ruszaniu nie słychać stukotu?

Bo życie zaczyna się od ośmiu cylindrów :) Moja 540iA

http://forum-lines.ru/rez/ab192360.gif

Opublikowano

no wlasnie przy ruszaniu jest ok jak i przy dalszej jezdzie tez wporzadku

a to cos powaznego co napisales ile kosztuje naprawa tego? dodam ze jest to bmw touring 2001 525 d

Opublikowano

jamaja27 Poważne to to nie jest, po prostu element metalowo-gumowy się zużył i trzeba go wymienić, o ile to faktycznie to bo nie da się tak na forum bez oględzin auta zdiagnozować usterki w 100%.

A koszty? hmm ten tłumik drgań wału dobrej firmy kosztuje około 280zł (alledrogo) ale jeśli nie jesteś w stanie samodzielnie w 100% zdiagnozować usterki to może lepiej podjedź do jakiegoś mechanika, dużo za taką diagnozę nie zapłacisz bo mechanik tylko wejdzie pod auto posłucha i będzie wiedział gdzie stuka, a tak to możesz kupić ten tłumik drgań za 280zł i się okaże, że to jednak nie to i znowu koszty, bo to może tez być poduszka jak pisał kolega wcześniej.

Pozostaje się cieszyć, że to nie skrzynia styka bo to już jest poważna usterka i poważnie kosztuje :)

Bo życie zaczyna się od ośmiu cylindrów :) Moja 540iA

http://forum-lines.ru/rez/ab192360.gif