Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dodam jeszcze, że raz w miesiącu potrafi zgasnąć przy dojeżdżaniu do krzyżówki. I sporadycznie zdaży mu się delikatne falowanie na jałowych obrotach.
  • Odpowiedzi 86
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Raczej to nie czujnik wałka,u siebie również mam ten sam problem ze szarpaniem w dolnych obrotach,wymieniłem na nowy,oryginalny i dalej jest to samo.Gdybyś bardzo się upierał nad tym czujnikiem to mogę jak coś podesłać Ci mój stary,sprawny i zobaczysz czy coś da.

Wysłane z Nexusa 6

Opublikowano
Sprawdzę w takim razie najpierw dokładnie szczelność dolotu, chodź raczej wyglądało to dobrze. A potem najwyżej spróbujemy podmienić czujnik. Może to potrwać bo dziś urwała mi się linka otwierania pokrywy silnika. ;/
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Pryskałem na gumę między przepływką a przepustnicą break cleaner. Trochę w okolice kolektora.. Żadnego skoku w obrotach nie zaobserwowałem. Wizualnie gumy też wyglądają dobrze. Ale zastanawia mnie jeszcze jedna kwestia.. Nie zmieniałem u siebie separatora oleju.. Może od tego powinienem zacząć? To również może powodować problemy w układzie dolotowym prawda? Objawy nękające moją bunie pasowały by?
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
Długo szukałem rozwiązania swojego problemu. Udało się. Problem był z nieszczelnością układu chłodzenia. Prawdopodobnie czujnik gdzieś przy parowniku zamontowany wysoko przekłamywał przez te nieszczelność i dawał zbyt bogatą mieszankę gazu. Przez to i na benzynie chodził nieco gorzej, bo i świece miały troszkę nagaru. Po wymianie chłodnicy problemy ustąpiły i świece bez nagaru!
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Odświeżę temat. Mam 728 E38 i wyskakuje mi "65 camshafts - sensor" Wymieniłem czujnik wałka i dalej to samo. Ciągle ten sam błąd. Hmm czy są może dwa ? Jest jakiś inny ?