Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam moja E30 nie chciała dziś odpalić... sprawdzam iskrę... i aż do cewki nic :!:

czy to komp nawalił???

a jeśli to komp to dam radę go sam wymienić :?:

Opublikowano

Blady, kompy padają, ale nie tak często jak cewki i czujniki impulsów (obrotów) na wale.

Jeśli iskra pojawia się raz przy włączeniu stacyjki, oznacza to, że czujnik impulsów (obrotów) jest do wymiany.

Jeśłi nie ma iskry, zacznij od cewki. . . . potem można pomyśłeć o kompie.

RObert

Uzależniony od 325iC

Zakochany w żonie

.....ja też jeżdżę E30 z wyboru!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

panowie cewkę sprawdziłem .. jest OK .. ale nie dostaje prądu na cewkę.

Wielkie dzięki za porady ale już naprawione......

wypiołem kompa na noc i raco odpaliła :cool2: .... małą zwiechę złapał .... a teraz chodzi bez zarzutu!!!! :lol:

Szczerze to mój tata mi tak poradził - sam w powodzenie takiego działania nie wierzyłem, a jednak !!!

:oops:

:!: Morał : :arrow: słuchajcie się zawsze taty :8)

pozdro

Opublikowano

:( drobna dygresja .... po niecałym tygodniu komp siadł na dobre... wymieniam na nowy

jutro odbieram i montuje :) dam znać czy wszycho OK

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Blady, kompy padają, ale nie tak często jak cewki i czujniki impulsów (obrotów) na wale.

Jeśli iskra pojawia się raz przy włączeniu stacyjki, oznacza to, że czujnik impulsów (obrotów) jest do wymiany.

Jeśłi nie ma iskry, zacznij od cewki. . . . potem można pomyśłeć o kompie.

RObert

miałeś racje to nie komp. tylko czujnik impulsów, ale iskry nie było w żadnym momencie przy przekręcaniu stacyjki też nie !!!

i teraz mam 2 kompy... ale ważne że działa. Teraz reszte pozmieniam przewody, świece, może kopułke......