Skocz do zawartości

330D - rocznik 2000 - podłączenie radia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka posiadam BMW 330D z 2000 rocznika. Ogólnie jestem bardzo zadowolony, martwi mnie jednak, że nie mam nawet jak odtwarzać muzyki z płyt CD a co dopiero MP3 lub pena

W bagażniku mam niby czytnik CD ale to do GPS'a muzyka przez to nie idzie :/

Czy jest w tym samochodzie możliwość podczepienia własnego radia ?? Ja bez muzyki w czasie jazdy nie przetrwam na ulicznych korkach a w radiu puszczają same znane kawałki.

Proszę o pomoc specjalistów

Opublikowano

Proszę pomóżcie :(

Chcę wiedzieć co mogę zrobić bym mógł podłączyć u siebie coś na jacka lub usb by słuchać muzyki :/

Mam nadzieję, że nie będzie konieczna wymiana całego komputera :/

Ktoś myślał kiedyś nad tym problemikiem ??

P.S Mam wersję z kasetami, które wyginęły przed 2000 rokiem, więc nie wiem po co ta technologia :/

Opublikowano

A nie wiesz czy ta oryginalna którą używam do gps'a odtworzy mi płytę audio ??

Aha i ta zmieniarka co pokazałeś nie ma CD czy da się odtwarzać GPS'a np z karty SD ??

Lub może zwyczajnie da się zamontować drugą zmieniarkę ??

Opublikowano

no więc tak:

1) napęd DVD jest tylko do map, nie odtwarza płyt audio

2) jeśli masz czytnik nawigacji to znaczy że masz na pewno poprowadzone do bagażnika kable od zmieniarki

3) możesz dokupić oryginalną zmieniarkę na 6CD do bagażnika (allegro, koszt 200-300zł)

4) lub to urządzenie które wkleiłem, ale nie używałem tego osobiście więc nie wiem jak się sprawuje

Opublikowano

Trochę głupota :/

1) Na Mp3 mam ponad 2tyś utworów ciekawe z jaką łatwością przemieszczałbym się między utworami i katalogami

2) Jak kupię tą zmieniarkę na USB i AUX'a to nie będę miał GPS'a ??

Czy jest możliwość zmiany panelu przedniego w BMW, czy wystarczy, że mieniłbym część czy musiałbym zmieniać cały komputer pokładowy ?

Obecnie mam coś takiego http://www.treffseiten.de/bmw/bilder/showimage.php?show=chm/e46_bm-ausbau/01.jpg&farbe=hb

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Siemka posiadam BMW 330D z 2000 rocznika. Ogólnie jestem bardzo zadowolony, martwi mnie jednak, że nie mam nawet jak odtwarzać muzyki z płyt CD a co dopiero MP3 lub pena

W bagażniku mam niby czytnik CD ale to do GPS'a muzyka przez to nie idzie :/

Czy jest w tym samochodzie możliwość podczepienia własnego radia ?? Ja bez muzyki w czasie jazdy nie przetrwam na ulicznych korkach a w radiu puszczają same znane kawałki.

Proszę o pomoc specjalistów

Dziwi mnie to ze nie możesz odtworzyć muzyki CD.Przy tym Radyjku co masz powinieneś mieć zmieniarkę w bagażniku > Jesteś pewien ze jej tam nie było , może poprzedni właściciel ja wyciągnął. Do zmieniarki idą dwie wtyczki jedna Kwadratowa druga mniejsza prostokątna , spr czy gdzieś nie plątają Ci sie takie wtyczki

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano

Na miejscu zmieniarki czyli w bagażniku z lewej strony ładnie schowane mam urządzenie od GPS'a

Jest tam dość ciasno i nie wiem zbytnio jak się tam dostać i wyciągnąć GPS by sprawdzić kable :/

Opublikowano
odepnij wykladzine bagaznika i odsun i zobaczysz co tam w trawie piszczy. Jesli bedziesz miec kable pod zmieniarke to podlaczysz dodatkowo ten emulator zmieniarki bez wyciagania czytnika dvd. Pokaz jakie masz radio, czy ma mozliwosc obslugi zmieniarki.
szukam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Radyjko kolega pokazywał jakie ma. Mam identyczne więc zmieniarkę podepnie. Zmieniarka ma być zaraz nad czytnikiem z GPS-a. Jest przykręcana na 4 śrubki do tej samej "szyny" co czytnik GPS

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii