Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
To akurat jest pakiet aero a nie M ale M tez maja za 825euro.W kazdym razie uwazacie ze to mozliwe ze nie moge zalozyc M Pakietu?nie chcialbym wtopic paru tysiecy...dzwonilem do smorawinskiego i takze otrzymalem odp ze do mojego auta bmw nie przewiduje m pakietu:/
Opublikowano
No wlasnie chcialbym zeby ktos kto jest obeznany w temacie mnie upewnil,ze moge go zalozyc.Mozliwe zeby jakis zbiornik lub cos blokowalo to bo juz sam nie rozumiem.Jak to sprawdzic?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja zamawiałem u Smorawińskiego i bez problemu gość znalazł zestaw pasujący do mojego auta po nr VIN - jedno jest pewne: instrukcja montażu m pakietu dostarczana przez BMW to jakiś żart!!!! Debilne rysuneczki i żadnej logiki. Ja zrobiłem po swojemu i nie zakupiłem kilku rzeczy, które BMW każe wymienić, a podczas montażu okazuje się, że np większość starych elementów pasuje idealnie.

Jeśli masz webasto to musisz mieć je zamontowane gdzieś w pobliżu nadkola - wg mnie nadkola nie wymagają zmiany do m pakietu (pasują idealnie - a bmw dokłada do zestawu samą przednią część nadkola, każe ucinać stare i przykręcać do niego nakładkę - idiotyzm!!)

Na Twoim miejscu wybadałbym w czym tkwi problem, ale nie sądzę, aby się nie dało go obejść :mrgreen: :cool2:

3mam kciuki :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No wlasnie,jak najlepiej sie do tego zabrac?jakies pomysly? :roll:

Zwal zderzak z przodu i zobacz jak tam wygląda, porób fotki to postaram się pomóc.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Na początku chciałem was wszystkich przywitać bo jestem nowy na forum :) Więc w razie jakiejś mojej wpadki proszę o wyrozumiałość .

A moje pytanie kieruje do tych którzy już przerobili swoje e92... Jakie są w takim razie części konieczne do przeróbki bez których się nie obejdzie ? oczywiście pomijam zderzak przedni, tylni, progi i halogeny. Oraz ciekawi mnie co sądzicie o tego typu zestawach na allegro , czasem można wyrwać komplet(przód tył i progi) za 2000-2500zł . Jak myślicie opłaca się ?

Czekam na odpowiedź i pozdrawiam.

Opublikowano

WItam

Doposażałem E92 335I 2006 rok w M-Pakiet

Trzeba było wymienić

Zderzak przód kompletny z halogenami + inne wtyczki halogenów (bez pakietu są na żarówki H8 z Pakietem H11)

Progi boczne

Zderzak tylni + dyfuzor

Wlot na tarcze hamulcowe P+L

Kanał powietrza na chłodnice oleju (tylko 335)

Nadkola przednie P+L tylko część przednia.

Osłona silnika dolna (bez m-pakietu jest krótsza - inny zderzak)

Przedni pas - dokładnie kanał powietrza (nie trzeba zmieniać ale wtedy jest przerwa widoczna po otwarciu maski)

Obecnie przerabiam E92 335xi 2008 na M-Pakiet lift 2010 i elementy są dokładnie te same (oczywiscie zderzaki poliftowe, progi się nie zmienily)

Zmieniałem tez maskę + lampy ale tylko dlatego że chciałem mieć lift - gdyby auto było 2010 nie trzeba byłoby zmieniać maski i lamp.

Zderzaki + progi kompletne używane kupiłem za 2800 brutto na allegro

Crejzus :)
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano
Pytanie.Czy jesli pojade do Niemiec malym busem i zakupie nowe oryginalne zderzaki ze sklepu,czy musze gdzies placic vat,clo?jesli ewentualnie przy granicy zatrzymaja mnie Niemcy bedzie z tym jakis problem?Mysle ze nie ale wole sie upewnic :?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jeśli zamówisz m-pack w salonie to przyjdzie w tak wielkim kartonie, że bez busa się nie wybieraj :)

Jak będziesz miał fakturę to nic Ci nie zrobią.

Opublikowano
Pytanie.Czy jesli pojade do Niemiec malym busem i zakupie nowe oryginalne zderzaki ze sklepu,czy musze gdzies placic vat,clo?jesli ewentualnie przy granicy zatrzymaja mnie Niemcy bedzie z tym jakis problem?Mysle ze nie ale wole sie upewnic :?

VATu nie zapłacisz na pewno i ile masz niemiecką fakturę na której już jest naliczony VAT - niemiecki MwSt więc to odpada. Czasem można kupić na fakturę exportową bez podatku ale wtedy to Ty musisz rozliczyć się z VATu w swoim kraju. To raczej jest nieopłacalne - mamy w kraju wyższy VAT niż Niemcy :cry:

Tak było w moim przypadku kilka lat temu.

Teraz to nie wiem ale poczytaj to http://e-prawnik.pl/biznes/prawo-podatkowe/podatek-vat-i-akcyza/artykuly/obrot-wewnatrzwspolnotowy-w-vat-podstawowe-pojecia.html

Powinieneś mieć jasność. Osobiście bym olał sprawę i jechał na wydrę, kupić zapakować i gnać do domu ale nie za szybko :norty:

pozdrawiam

http://www.hostpic.org/images/75oie_1992258bREE92Wx_2_.png

Pomogę w mojej okolicy przy diagnozie,kodowaniu itp. Free of charge.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
769euro bez dyfuzora.No mam zamiar jechac Fiatem Doblo Maxi mysle ze sie zmieszcza :?

Ja przywoziłem Transitem....Doblo może być za małe :)

Opublikowano

Witam i dołączam się do tematu, tak się składa że ja też w E92 335i założyłem m-pakiet i mam problem z montażem podnóżka ///M pod nogę, wyjąłem stary i tan po zamontowaniu jest luźny, jak go przymocować? ew czym/jakim klejem przykleić wykładzinę do plastiku?

Pozdrawiam

Opublikowano
Witam i dołączam się do tematu, tak się składa że ja też w E92 335i założyłem m-pakiet i mam problem z montażem podnóżka ///M pod nogę, wyjąłem stary i tan po zamontowaniu jest luźny, jak go przymocować? ew czym/jakim klejem przykleić wykładzinę do plastiku?

Pozdrawiam

Ja mocowałem na taśmę do dywanów :D + taśma czarna izolacyjna na te bolce, żeby ciasno wchodziły w dziurki ;) - wiem, że druciarstwo ale co zrobić :mrgreen:, ewentualnie jakimś klejem przykleić też dobry pomysł :mrgreen:

Pzdr.

• 3 miesiące temu...