Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam prosbe do ludzi z malopolski. Jestem na kupnie bmw 318is. Jednak przed dokonaniem zakupu chialbym zprawdzic auto złączem diagnostycznym, oraz oprzec sie na fachowej ocenie silnika przez osobe znajaca sie na bmw. Problemem jest fakt ze auto nie ma blach, wiec dojazd samochodem na stacje diagnostyczna jest niewykonalny. Po wstepnym osluchaniu silnika pojawil sie dziwny dzwiek miedzy 1500-2000obr. Bylo to pisk trwajacy kilka sekund i zanikajacy. Po sciagnieciu nogi z gazu i ponownym wzroscie obrotow pisk pojawia sie w innym miejscu ale zawsze w tym przedziale obrotow. Pozatym nie jestem pewny co do wolnych obrotow. Prosilbym o skierowanie mnie do ludzi ktorzy mogliby mi pomoc w tej kwestii.

Serdecznie dziekuje

Pozdrawiam

kangurczak

Opublikowano

witaj, a gdzie stoi to bmw?

bo ja przez 3 miesiace szukalem e36 w krakowie i okolicach i nie znalazlem zadnego wartego kupna... czy nie jest to przypadkiem granatowe coupe z komisu w wegrzcach?

i naprawde wiekszosc o ile nie wszystkie e36 w komisach i u wiekszosci handlarzy w krk sa strasznie bite, maja "doktora silnika" w silniku i cofniete liczniki :roll:

jesli masz mozliwosc to pojedz po auto za granice - tam naprawde da sie znalesc dobry model w dobrej cenie :D

jesli to nadal aktualne to daj znac gdzie stoi to is...

Szybkich samochodów i pięknych kobiet, albo odwrotnie...

http://img169.imageshack.us/img169/8725/k1c6qd.png

Opublikowano

samochod juz zdiagnozowany. Co do ceny mam inne zdanie niz sprzedawca (jak zwykle) i teraz pytanie gdzie znajdziemy porozumienie. Samochod jest od prywaciarza. Zdrowy motor, i zawias, brakuje pierdol ktore potem beda sprawiac klopoty. Gdyby nie wklad finansowy czekajacy mnie po zakupie- bez ktorego nie da sie auta uzywac, to bym sie zgodzil na cene wywolawcza. A tak to opony, rejestracja...itp itd. Zobaczymy co bedzie. Mam tez namierzone auto za granica i w tym tygodniu bedzie sprawdzane przez rodzine. Pozyjemy- zobaczymy.

Pozdrawiam

kangur

Opublikowano

nh :D

zrob tak - nie napalaj sie - bo przez to mozna miec tylko kłopoty , powiedz kolesiowi ze do auta trzeba duzo dołozyc i cena jaka on proponuje jest niedopuszczalna - powiedz ze teraz jest strasznie ciezko auto sprzedac i niech go sobie trzyma - a im dluzej trzyma tym mniej wezmie..........

ja bym uwazał na roznego rodzaju piski - sprawdz to dokladnie - a jak nie jestes pewien co to to sobie daruj bo mozna sie wpakowac........

jak cos bedziesz potrzebował to daj znac - nh :cool2:

Opublikowano
powiedz ze teraz jest strasznie ciezko auto sprzedac i niech go sobie trzyma - a im dluzej trzyma tym mniej wezmie

dokladnie - tak samo uwazam. :clap:

a za niecaly miesiac bedzie rocznikowo starsze - wiec i cena powinna byc nizsza...(przynajmniej teoretycznie, ale zawsze to kolejny argument)

Opublikowano

Podchodze do wozu juz ponad 2 tygodnie. O pospiech nie ma co sie martwic bo narazie mam "wozidlo" ktore sie nie psuje, a takie bmw to tylko i wylacznie moja maly kaprys ze tak powiem.

Dlaczego IS? Hmm dlatego ze koncze studia i nie mam stalego zrodla dochodu jeszcze. Wiec glownie wzgledy finansowe. Gazu nie chce, obojetne jakie auto bym bral. 2.0 i wiecej to spore oplaty, a poatym bmw jak dobrze wszyscy tu wiedza nie pali pojemnoscia a cylindrami. Nie wykluczam w przyszlosci wymiany na Mpower... Zobaczymy, jak na poczatek to is + robota na 170KM powinna dac mi troche satysfakcji z jazdy. Pewnie nie bedzie to taka zabawa jak teraz ale zawsze cos;)

Opublikowano
ano chyba ze tak... choc roznica w oc nie jest az tak drastyczna a dzwiek szosti to...hmmmm. eh, no coz, ale cie rozumiem, sam koncze studia i nie mam za duzo pln wiec z tych samych wzgledow patrzylem na 1,6 czy 1,8... padlo na 316 ale przynajmniej juz m43... is'a balem sie, ze moze byc ciup bardziej dojechane od ohc... ale wiadomo - wszystko zalezy od stanu. :D wazne aby Tobie odpowiadalo.

Opublikowano
Mam pytanie odnosnie Airbagu i ABS'u. Czy kontrolki obu systemow gasną po przekreceniu kluczyka rownoczesnie czy jest jakas minimalna zwłoka? Nie moge dostac sie diagnotestem do poduszki. (mam diagnotest universalny i moze to jest jego mankament). Objaw jest taki ze najpierw gasnie ABS, a nie wiele dluzej niz 1s potem Airbag. Mysle ze powinny gadnac w wiekszym odstepie czasu- czy sie myle?
Opublikowano

mylisz sie...... to sa 2 oddzielne układy i gasna kiedy indziej - tzn jak sie zdiagnozuja - wic teoretycznie moga zgasnac w roznych momenatch a moga w tym samym..........

masz diagnosta - a bedzie pasował do e32 ?? jest tak to dało by sie jakos spotkac i to wpiac do mojego wozidła bo delikatnie nierowno pracuje na wolnych obrotach......

Opublikowano
mam dostep do diagnosta przenosnego (wynajety diagnosta) i namiar na komputer stacjonarny, ale auto ktore ogladam nie moze jezdzic jeszcze...Tak wiec zadna rewelacja :(