Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich! Problem tkwi w otwieraniu auta. Niestety od strony kierowcy można tylko zamknąć samochód, natomiast nie można go otworzyć. Gdy jest zamkniety i przekręca się kluczyk w celu otwarcia, otiwerają się tylko i wyłącznie drzwi od kierowcy i w ogóle nie słychać dźwięku centralnego zamka, tak jak w przypadku zamykania. Od strony pasażera można zarówno otwierać jak i zamykać wszystkie drzwi, a więc wszystko jest w jak najlepszym porządku. Chciałbym dowiedzieć się w którym miejscu znajduje się problem i jak go rozwiązać.

Z góry dziękuję.

Pozdrawiam: Bartosz.

Opublikowano (edytowane)
Najprawdopodobniej bezpiecznik sprawdz.Albo wiązka w tylnej klapie tradycja w e36,rozetnij otulinę i sprawdz czy kable nie są poprzerywane.Ale jak zmienisz bezpiecznik i po chwili go wypali to zwarcie najprawdopodobniej robi wiązka klapy kable się stykają. Edytowane przez ŁYSY.BMW.E36
Opublikowano
Właśnie najgorsze w tym wszystkim, że bezpiecznik jest dobry... wymieniałem go dla pewności, ale dalej nie ma żadnej poprawy, a wiązka kabli idąca przy siłowniku bagażnika jest w idealnym stanie... wszystkie połączenia są, nie ma żadnych pęknięć. Nie mam pojęcia co może być przyczyną takiego zachowania centralnego.
Opublikowano
Zdejmij boczek i sprawdż kable może któryś jest luźny czasem przy opuszczaniu można wypiąć kabel.
Opublikowano

No niestety... Wszystko jest podłączone, wszystkie kable są w bardzo dobrym stanie. Czy jest jakiś sterownik lub coś takiego co steruje tymi drzwiami? Lub jakieś inne propozycje?

Pozdrawiam!

Opublikowano

miałem podobny przypadek z zamkiem tylko od strony pasażera gdy dawałem by się autko zamkło ,owe drzwi od strony pasażera raz sie zamykały a czasami ani drgnęły przy otwieraniu tak samo raz działało raz nie czasami przez tydzień nie drgnęło pozostałe drzwi w najlepszym porządku.

Stwierdziłem że tak być nie może i rozebrałem ten boczek dostałem sie do tego mechanizmu to był taki niby siłowniczek który popycha cięgna od zamka /zamykania . i on miał po prostu ciężko posmarowałem go WD rozruszałem i zaczął pracować jak należy :wink: