Skocz do zawartości

Kodowanie ncs

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

czy ktoś wie jak zakodować w nscie odskakiwanie kluczyka ? Który moduł trzeba zczytac i co zmienić ?

Piszę tutaj bo do działu diagnoza komputerowa mało kto zagląda

Pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

Opublikowano

Panowie jak wylaczyc AM BANDS ? ustawilem

AMBANDS

nicht_aktiv

ale dalej przy przerzucaniu source entertaiment mam AM i te cholerne szumy . Jak to deaktywowac ?

Opublikowano
  • Autor
Co to jest ambands ?

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

Opublikowano

Czy ktoś się wie co to za błąd?

92 VIRTSG92 ERROR ECU SERVICE NOT SUPPORTED

Opublikowano

Jeszcze jedno pytanko

BI_XENON_BEI_LH , jak dziala ta opcja? Generalnie powinna ustawiac blysniecie bixenonem zgadza sie? Musza byc xenony zapalone zeby to wykonac ?

Czy nie majac funkcji auto dla swiatel mozna ustawic WELCOME lights ? bo niby wymagane jest by swiatla byly na auto ...

Opublikowano

Czy nie majac funkcji auto dla swiatel mozna ustawic WELCOME lights ? bo niby wymagane jest by swiatla byly na auto ...

Wymagany jest odpowiednio nowy FRM. Jak masz autko z 2008/2009 to mozesz próbować.

Opublikowano

Wymagany jest odpowiednio nowy FRM. Jak masz autko z 2008/2009 to mozesz próbować.

Kurde dziwne bo widzialem gdzies ze spokojnie w rocznikach 2005 to mozna ustawiac... Tylko musi byc funkcja auto . W FRM jest to do odchaczenia i trzeba to jeszcze zrobic w CAPPL jak dobrze pamietam ale pytanie czy to wogole zadziala ?

Opublikowano
  • Autor

Właśnie jak to jest z tym błyskaniem xenonem ? Interesuje mnie tak funcka, rozumiem ze musimy zczytać moduł FRM ?

Pozdrawiam

Opublikowano

Kurde dziwne bo widzialem gdzies ze spokojnie w rocznikach 2005 to mozna ustawiac... Tylko musi byc funkcja auto . W FRM jest to do odchaczenia i trzeba to jeszcze zrobic w CAPPL jak dobrze pamietam ale pytanie czy to wogole zadziala ?

A nie mylisz czasami funkcji "follow me home" i funkcji "welcome lights"? Rzeczywiście w poliftach jak nie ma tego standardowo, to odhaczas w FRM2 (musi być moduł minimum FRM2) a w CAPPL dodajesz dodatkowe submenu do I-Drive zeby mozna tym było z poziomu I-Drive potem sterowac.

Opublikowano
nie nie fallow me home to nawet w E46 jest jak sie wajhe do gory ruszy . Poprostu gdzies czytalem (uk) ze mozna to ustawic przed LCI .ale, skoro musi byc modul min. FRM2 to czemu w FRM jest ta opcja?
Opublikowano
Właśnie jak to jest z tym błyskaniem xenonem ? Interesuje mnie tak funcka, rozumiem ze musimy zczytać moduł FRM ?

Pozdrawiam

niby to ustawilem ale nie blyska mi xenonem na dlugich . Jak mam wlaczone Bixenony to chyba blyska (nie jestem na 100% pewien), ale to bezsensu troche...

Opublikowano
nie nie fallow me home to nawet w E46 jest jak sie wajhe do gory ruszy . Poprostu gdzies czytalem (uk) ze mozna to ustawic przed LCI .ale, skoro musi byc modul min. FRM2 to czemu w FRM jest ta opcja?

Nie wiem, podczas swojej praktyki nie spotkałem jeszcze FRM1 aby miało Welcome Lights.

Opublikowano
  • Autor

Czy da rade zakodowac ncem moduł frm, aby swiatła mijania mozna było właczac bez zapłonu ?

Pzdr

Opublikowano

Chciałem wyłączyć fale AM z przycisków na kierownicy (przełączenia źródła audio). Po zaczytaniu CAPPL w pliku FSW_PSW.TRC jest AMBANDS aktiv ale nie ma opcji NEXT_SOURCE - trzeba to dodać ręcznie ?

ps. mam jeszcze pytanko do użytkowników INPA w E90, czy macie jakieś komunikaty przy łączeniu z sterownikiem silnika DDE 6.0 for M47 TU2 w moim przypadku zawsze wyskakuje ostrzeżenie: Version do not match. Malfunction possible ! . Zauważyłem także, że niektóre odczyty w INPA nie są prawidłąwe np. temperatura - jak to wygląda u Was ?

Instalowałem już różne wersje i zawsze to samo.

Edytowane przez Chris_G

Opublikowano
  • Autor

A ja mam pyt. czemu u mnie w inpie dla e90 nie ma opcji moduł świateł ?

Pzzdr

Opublikowano
Chciałem wyłączyć fale AM z przycisków na kierownicy (przełączenia źródła audio). Po zaczytaniu CAPPL w pliku FSW_PSW.TRC jest AMBANDS aktiv ale nie ma opcji NEXT_SOURCE - trzeba to dodać ręcznie ?

Dziwne ja to mialem

NEXT_SOURCE

aktiv

Wlaczylem ustawielm AMBANDS i po zaprogramowaniu dalej nie dzialalo ,wiec zmienilem przycisk z next source enter... na cos innego i potem spowrotem i juz dziala .

Opublikowano
Pytanie do koderow... da sie tak zrobic zeby w momencie wbicia wstecznego i zalaczenia sie PDC(na ekranie) automatycznie wyciszyl sie dzwiek ?
Opublikowano
A ja mam pyt. czemu u mnie w inpie dla e90 nie ma opcji moduł świateł ?

Pzzdr

A "footwell modele driver" ?

Pytanie do koderow... da sie tak zrobic zeby w momencie wbicia wstecznego i zalaczenia sie PDC(na ekranie) automatycznie wyciszyl sie dzwiek ?

A widziałeś moze cos takiego przy innych E9x? Nie slyszalem o czyms takim , ale byc moze sie da. Najlepiej "dopasść" takiego co to ma i go zaczytac.

Opublikowano

Może doprecyzuje dla tych którzy używają "spolszczonego" menu które krąży po sieci (polecam bardziej oryginał, bo to spolszczenie pozostawia wiele do życzenia - trzeba poczekać, aż będzie dokładniejsze).

Moduł świateł jest pod "moduł zagłębień na nogi kierowcy FRM" :duh: :lol: :lol: