Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Problem 1 - swirujace zegary

szukalem za pomoca wyszukiwarkii ale inni uzytkownicy mieli inne objawy niz ja u mnie wyglada to tak, kiedy samochod jest zimny to nie dziala mi ekonomizer i predkosciomierz obroty zawsze w normnie autem nie jezdze w ziemie ale zauwazylem ze kiedy jest na polu juz chlodno zegary nie dzialaja , kiedy samochod stoi na sloneczku i temperatura jest dosc na + wszysko dziala jak powinno...

Problem 2 - cos skrzypi w kole

wiem ze to nie lozysko czytalem ze to jakies gumeczki czy cos ale po wizycie u mechanika on nic nie znalazl a mnie to strasznie denerwuje jak to fachowo nazwac zeby innemu powiedziec co ma robic ?

Problem 3 - sciaga na lewo przy chamowaniu z wiekszych predkosci

Otorz kiedy jade powyzej 80 po wcisnieciu hamulca samochod ucieka mi na lewa strone , az boje sie przekraczac 100 bo w razie ostroego hamowania pewnie wylecialbym na sasiedni pas. Klocki nie rowno biora? czy taka naprawa jest kosztowna ?

Jesli w jakis sposob naruszam regulamin tego podforum to prosze moderatorow o wyrozumialosc gdyz to moj 1 post tutaj :-)

Opublikowano

z tymi zegarami to radzę wyjąć licznik i przyjrzeć się lutom ewentualnie wszystkie podejrzane poprawić!!! masz zimny lut którypo uzyskaniu temperatury dodatniej łączy i wszystko działa (rozszerzalność temperaturowa materiału)

jeśli chodzi o skrzypienie to bez usłyszenia i obejrzenia ciężko coś powiedzieć...

natomiast jeśli ściąga cie przy hamowaniu to musisz sprawdzić amortyzatory przednie lub zbieżność kół, ewentualnie jeszcze do przejrzenia hamulce może wystarczy odpowietrzyć lub masz coś z ABSem

Opublikowano

Z licznikiem tez mi sie wydaje ze to bedzie zimny lut albo gdzies masa sniedzieje.

Natomiast jezeli sciaga przy hamowaniu to albo zbierznosc albo zapieczone tloczki w zacisku hamulcowym.

Koszty: zbieznosc - zalezy od miasta (generalnie im wieksze tym drozej)

hamulce (jak bedziesz robil sam) - 0.5l plynu hamulcowego ok 15zl, uszczelnienia zacisku - ok 25zl. Jezeli mechanik to nalezy doliczyc 30 - 60zl.

Pozdro

Opublikowano

zbierznosc ustawiana byla stosunkowo nie dawno , narazie BMW stoi w garaziu bo nie uzytkuje go zima na wisone bede wszystko robil teraz staram sie zgromadzic jak najwiecej informacji

Dziekuje wszystkim za odpowiedzi :-)