Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Za kilka dni jadę do Belgii po auto dla siebie.

Chciałbym jednak je zarejestrować w Polsce na Ojca, gdyz ma wszelkie znizki, a siebie wpisać jako współwłaściciela. Wolałbym Ojca nie męczyć podróżą i formalnościami w Polsce i sam kupić auto. Czy nie bedzie problemu z rejestracją ma Ojca, skoro umowa będzie na mnie ?

Słyszałem, ze mozna później odsprzedać jakiś procent wartości auta Ojcu i

wtedy zarejestrować na niego.

Czy ktoś się orientuje w tej materii ?

Opublikowano
lepiej nie kombinuj, zrob tak jak ja: kupilem samochod w niemczech,spisalem umowe na siebie,jak przyjechalem do polski zrobilem przeglad ,oplacilem akcyze i skarbowke.Zanim pojdziesz do urzedu komunikacji napisz akt darowizny na ojca,kupisz jeden znaczek za 6zl i po sprawie :)
Opublikowano
lepiej nie kombinuj, zrob tak jak ja: kupilem samochod w niemczech,spisalem umowe na siebie,jak przyjechalem do polski zrobilem przeglad ,oplacilem akcyze i skarbowke.Zanim pojdziesz do urzedu komunikacji napisz akt darowizny na ojca,kupisz jeden znaczek za 6zl i po sprawie :)

Naprawdę to takie proste ? Całkowity koszt takiej operacji to tylko 6 zł ?