Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od niedawna jestem użytkownikiem BMW 316 E36 1991r i mam problemy z autem po wstawieniu instalacji gazowej, a mianowicie:

od około 2 miesięcy jeździłem tylko na gazie nie używając benzyny i obecnie gdy chciałem pojeździć na benzynie moja beta zaczęła robić mi problemy na zimnym oraz na rogrzanym silniku. Nie ma siły, gdy chcę przyśpieszyć dławi się, przerywa. Pojechałem do znajomego mechanika, który sprawdzał ciśnienie na cylindrach i powiedział, że na każdym cylindrze jest takie samo ciśnienie w normie. Ponadto dodałem dwukrotnie preparat do czyszczenia wtrysków i zaworów lecz to także nic nie dało. Nadmieniam, że na gazie autko pracuje wzorowo i ma nawet niezłe przyśpieszenie :) .Może ktoś miał już taki sam problem albo wie jak go rozwiązać. Proszępomóżcie. :( :( .

Opublikowano

popieram przedmówce, zdecydowanie wtryski.

Jeżeli jedziiłeś tylko na gazie to wtryski sie zamuliły, przepływomierz nie ma tu żadnego znaczenia.

Podstawowe usterki przepływomierza to nie równa praca silnika a mianowicie

obroty silnika są nie równe.

Przerabiałem to kwestie w innym autku ( kia clarus :mad2: )masakra

Opublikowano
Sorki ale zdecydowanie się nie zgadzam. Wymieniłem już ze trzy padnięte przepływki i usterki żadnej z nich nie objawiały się problemem z obrotami (obroty idealne) ale niechęcią wkręcania się na obroty i ogólną słabością auta. Ale w tym przypadku to raczej wtryski, bo z uszkodzoną przepływką to byłby słaby również na gazie (jeszcze bardziej niż na benzynie).
Tomek