Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie mam poważny problem z autem. Mianowicie dzisiaj rano próbuje odpalić auto i nic. Rozrusznik kręci ale auto nie odpala. Po wielu próbach odpalania z w depniętym gazem w końcu zaskoczyło. Ale po chwili znowu gasł przy czym pracował nierówno na bardzo niskich obrotach. Aż w końcu zapalił. Pojeździłem nim trochę i potem odpalał za każdym razem. Podłączyłem go pod komputer i miałem oto takie błędy:

201 fuel trim limit
41 air mass flow sensor
2 idle speed control valve closing coli

po skasowaniu tych błędów. I próbie odpalenia auta wyskoczyła mi kontrolka automatycznej skrzyni biegów "zębate koło z wykrzyknikiem w środku". Auto zapala na chwile po czym samo gaśnie i tak w kółko. Teraz wyskakuje tylko jeden błąd:

41 air mass flow sensor

Nie idzie go w ogóle odpalić. Podmieniłem przepływomierz bo miałem stary w rezerwie jednak nic to nie dało. Świece są nowe. Nic mi do głowy nie przychodzi co to może być. Nie mam instalacji gazowej a skrzynia jest automatyczna

Proszę pilnie o waszą pomoc.

Opublikowano
To nieźle kurcze , ale ciekawy błąd wyskakiwał jak na zaśniedziałą wtyczkę. Teraz każdy widzi że komputer tak naprawdę prawdy nie powie, a marka BMW jest i będzie zagadkowa :)
"Nieudana Operacja To Połowa Udanej Sekcji"