Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam pytanko

czy ktoś wie czemu przy uruchamianiu auta wyświetlacz graficzny nie działa? nie pokazuje czy są otwarte drzwi ani czy świecą światła. myśleliśmy że jest po prostu wypalony ale przy robieniu testu zegarów wyświetla prawidłowo. proszę o pomoc

Opublikowano

Pytasz o ten między zegarami? Jeśli tak to może przyczyną jego nieświecenia jest to, że na manetce przyciskiem BC jest wyłączony (o ile masz manetkę z BC). Przycisk BC służy do przełączania pomiędzy róznymi funkcjami (spalanie, stoper, godzina itp, itd) i po którymś kliknięciu jest funkcja wyłączenia właśnie tego dolnego wyświetlacza, na którym np pokazują się różne komunikaty o przepalonych żarówkach itp. Naciśnij przycisk BC na manetce i zobacz czy się odpalił.

Pzdr.

Opublikowano
Pytasz o ten między zegarami? Jeśli tak to może przyczyną jego nieświecenia jest to, że na manetce przyciskiem BC jest wyłączony (o ile masz manetkę z BC). Przycisk BC służy do przełączania pomiędzy róznymi funkcjami (spalanie, stoper, godzina itp, itd) i po którymś kliknięciu jest funkcja wyłączenia właśnie tego dolnego wyświetlacza, na którym np pokazują się różne komunikaty o przepalonych żarówkach itp. Naciśnij przycisk BC na manetce i zobacz czy się odpalił.

Pzdr.

ale kolego bajerujesz :norty:

Opublikowano

ale kolego bajerujesz :norty:

Przynajmniej staram się pomóc.

Za to Twój post na pewno rozwiązał problem autora topicu. Skoro twierdzisz, że bajeruję i problem leży gdzie indziej to przynajmniej bądź konstruktywnym człowiekiem i zaproponuj inne rozwiązanie zamiast pisać takie głupoty...

Pzdr.

Opublikowano
witam nic nie pomogłem bo po prostu nie wiem i nie wprowadzam nikogo w błąd koledze chodzi o wyświetlacz graficzny a nie wyświetlacz komunikatów