Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
CZEŚĆ MAM BMW E36 320I 92r OD PEWNEGO CZASU MOJE AUTO NA ZIMNYM SILNIKU MA PROBLEMY Z WCHODZENIEM NA OBROTY. SILNIK DOCHODZI DO 2000 obr i zaczyna się dusić spada z obrotów i na dodatek kicha jak się zagrzeje i przełączy na gaz to problem znika. Po ponownym odpaleniu na ciepłym silniku problem jest ten sam silnie nie che wchodzić na obroty powyżej 2000-2500 obr. Ale kiedy wyłączam gaz na zapalonym silniku problemu nie ma. Jeżeli ktoś zna lub miał takie same objawy w swoim aucie proszę o porady i podpowiedzi.
Opublikowano
Na diagnostyce byłem i jedyny błąd jaki był to sonda lambda ale diagnosta stwierdził że gdyby była zła to na gazie paliła by jak smok a na trasie pali około 10-11l
Opublikowano
tak jak kolega bizon radzi.Przy okazji zależnie jaką masz generacje gazu nie zawsze jest ona podłączona pod sonde.Czasem jest emulator sondy lambda
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.