Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich jestem tu nowy więc nie wiem czy w dobrym temacie piszę ale mam nadzieję że dobrze udało mi się trafić. Mam taki problem oddałem auto do prania gdzie chodziło kilka godzin na wolnych obrotach( w celu wysuszenia tapicerki) po odebraniu auta po przejechaniu kilku kilometrów auto zaczeło kopcić, odkręciłem koerek od oleju i usłyszalem dziwne dzwięki jakby jakieś stukanie. auto nie straciło na mocy więc wszysto poza ty jest ok, natomiast martwią mnie te stuki bo dymienie z czasem jakby ustało. jutro jadę na wymiane oleju ale niewiem czy coś to da bo na nowym oleju(10w40) przejechałem jakieś 5 tysięcy km. miał już ktoś z was podobne sytuację bądz wie co możę być przyczyną? Pozdrawiam i z góry dziękuję za każda sygestie.
Opublikowano

Witam.

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ,suszyli tapicerkę ogrzewaniem z silnika który chodził na wolnych obrotach kilka godzin :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: żeby mi tak zrobili to :duh: bym im powyrywał.Być może silnik się przegrzał,tym bardziej jak termostat albo wisko miałeś nie sprawne i stąd te problemy.Pozdr.

Opublikowano
dokładnie. Suszyli tapicerkę na wolnych obrotach.pojadę jutro na wymianę oleju i zobaczę co to da i do mechanika pojdadę. tak czy siak błachostką to to pewnie nie jest?
Opublikowano
bo tam tak sobie stuka po odkreceniu korka oleju. Nie przejmuj sie. No chyba, ze stuka jakos zauwazalnie glosniej, niż kiedyś?
Opublikowano
bo tam tak sobie stuka po odkreceniu korka oleju. Nie przejmuj sie. No chyba, ze stuka jakos zauwazalnie glosniej, niż kiedyś?

Jak się nie grzeje teraz,płyn OK to ar_w ma racje,coś mi sie wydaje ze mam ten sam silnik i znam ten klimat :mrgreen: :norty: >>> nic sie nie martw,z tego co zauważyłem i wyciągnąłem wniosek że jesteś świeżym posiadaczem--tak jest i nie martw sie na zapas.POzdr :cool2:

PS>>> a może pochodził sobie nudnie na postoju i zebrały mu sie niepotzrebności w wydechu i całym układzie,ty wsiadłes petarda i zaskoczył cię smugą,ale prze chwile i potem nie ma chmury,a bunia ciągnie.Ja tak mam,coś jej sie uzbiera przy ciotowatej jeżdzie,potem but i z tyłu chmura---nie wiem czy nie coś w katach sie zniera jak chodzi na postoju>>bo wtedy nie ma wygaru. :wink:

Opublikowano

Z tym ze zadymil to niedziwne ale ze stal 5 godzin na wolnych obrotach to masakra :mad2: .Jezeli slyszysz wyraznie ze stuki sa slyszalne i tak wczesniej nie bylo to moglo sie cos stac zlego.Oby jakis podzespol a nie cos w srodku silnika....kto w ogole dopuscil do czegos takiego? :duh:

Jak bedziesz wiedzial zdaj relacje co tam sie stalo ....

Opublikowano
Witam, byłem dziś u mechanika i na słuch jak to on powiedział nie możliwe jest stwierdzenie usterki :| ! potem pojechałem do kolejnego znawcy i powiedział mi że pękł mi korbowód :D dymienie ustało jak trochę pojezdziłem a z tym stukaniem w silniku nic się nie dzieję a zrobiłem dziś około 100 kilometrów więc wydaje mi się się że faktycznie chyba nic poważnego się nie stało i tak już musi być.Gdybym się mylił to napiszę co i jak.