Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
różnice między 318d CR i 320d CR są niewielkie, można by spokojnie pokusić się o przerobienie 318 na 320. wystarczy włożyć większe turbo, zmienić program i jak ktoś chce to założyć koło zamachowe i sprzęgło od 320d. słupek jest identyczny.
Opublikowano

No niestety muszę powiedzieć: mylisz się choć oba BMW oznacza M47N.

Słupek nie jest identyczny, tłoki nie są identyczne, pompa olejowa nie jest identyczna, turbo jest w połowie identyczne, wtryski.... 318d ma dużo części z nowszych modeli BMW jeśli ma euro4 (np wtryski i pompa olejowa - sprawdź w oem) jeśli euro3 - to są to części tylko do 318d - wtryski.

Opublikowano

Słupek nie jest identyczny, tłoki nie są identyczne, pompa olejowa nie jest identyczna, turbo jest w połowie identyczne, wtryski.... 318d ma dużo części z nowszych modeli BMW jeśli ma euro4 (np wtryski i pompa olejowa - sprawdź w oem) jeśli euro3 - to są to części tylko do 318d - wtryski.

no tak, wtryski mogą być dedykowane rzeczywiście. a słupek ciekawe czy różni się tylko numerami oem czy rzeczywiście są różnice takie, że nie spasuje... ale tego raczej się nie dowiemy.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
co tu durzo pisac 1.8d w e46 to tak jak 2.0d w e39 , jakies nieporozumienie :duh: ludzie narzekają na 3.0 d ze moglo by byc lepiej . Zazdroszcze ci ze te 116 km ci starcza , tez chcialbym tak miec ale zasmakowalem juz co to jest 200 KM i inne mnie nie interesuja :D
Opublikowano

hmmm a ciekawe jak wydatek tych wtrysków ........ i do ilu mg / suw są skalibrowane

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
Zazdroszcze ci ze te 116 km ci starcza , tez chcialbym tak miec ale zasmakowalem juz co to jest 200 KM i inne mnie nie interesuja :D

Hm... ale mnie nie starcza 116 km (nim się fajnie jeździ a to nie to samo) - tym bardziej, że na bieżąco mam okazję smakować dużo mocniejszych maszyn :cry2: