Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

zamierzam wymienic przednie zawieszenie w moim E38 bo jest juz wytrzaskane.

chcialbym sie dowiedziec jakiej firmy zastosowac zamienniki, jakie sa dobre jakosciowo w przystepnej cenie.

Nie uzywam auta do szarzowania tylko spokojnej normalnej jazdy wiec nie szukam sportowych amortyzatorow czy zawieszenia.

Chce wymienic:

- wahacze gorne i dolne

- amortyzatory

- drazek kierowniczy + koncowki

- laczniki stabilizatorow

- moze sprezyny

Interesuja mnie nazwy firm np. czy amortyzatory Monroe, czy Bilstein czy moze SRL czy moze jakies inne

Bo znalazlem amortyzatory takich marek: SLR, Monroe, MaxGear, GH i Bilstein..

Pozdrawiam i dzieki za porade

Opublikowano

Ja wymienialem to wszystko 2 miesiace temu. Sprezyny kupilem Kayaby , Amory MK Germany a reszte zawieszenia Mayle.

Ogolnie jestem bardzo zadowolony. Mam zalozone org 18 i naprawde nic nie stuka , jezdzi sie milo.

Opublikowano
najlepiej wymienic zawieszenie na Mayle, bardzo dobre zamienniki,amory Monroe lub Slr, MaxGear nie polecam
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Lemforder sa wbudowane w BMW fabrychnie .

Co do Meyle .

Ja terz myslauem kupie Meyle jest tansze jak w bmw kupilem lozyska do kol z przodu 2 x Meyle 140€ 1 x BMW 210 € wiec kupilem Meyle . Z autem do mechanika zeby wymienil jak przyszlem odebrac auto to mechanik mi pokazau co kupilem kolo mialo luzy okolo 2 cm. tym autem neszl wogule jechac a wiac wymiana spowrotem na stare kture mialy joz 322000 km. i do BMW nowe lozyska 420 € i auto chodzi jak nowe . Ja juz nigdy nie kupie czesci z firmy Meyle .Zklein

Zanim zapytasz - POSZUKAJ!

Dołączenie: 06 Sie 2011 20:43

Moje BMW: BMW 530DA E39

Prywatna wiadomość

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Amorki - Bilstein (czarny klasyczny)

sprężyny - Sachs (wyjątkowo przyjemnie się na nich jeździ)

Reszta - Lemforder

Wymieniłem około 30k km temu i jak na razie wszystko działa ślicznie. Felga 18' , a nie odczułęm znaczącego spadku komfortu.

A tak przy okazji, czy tego czarnego Bilsteina też regenerują, czy tylko sportowe?

BMW to nie samochód. BMW to styl życia. :D

4.0 V8 LPG 4 gen