Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jak w temacie jaki olej powinnienem kupic do 525d 2004r 290tys przebiegu

Jest to moj nowy nabytek, jak narazie spisuje sie rewelacyjnie. Szykuje mi sie wymiana oleju za 900km wiec prosze o podpowiedz jaki wybrac.

Jedyne z czym mam problem to kontrolka AirBag, troche poszperalem na forum i dowiedzialem sie czego przyczyna jest pojawienie sie jej.

Z gory dziekuje i pozdrawiam.

Opublikowano
jak na taki przebieg to myślę, że 0W30 nie będzie dobrym pomysłem. Dlatego też proponuję Castrol Edge 5W30. Sam jeżdżę na nim od dłuższego czasu i wszystko chodzi bez zarzutu ; ))
BMW E60 530D SEDAN 2003r
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam.

Na pewno pełny syntetyk ze specyfikacją LL-04 a co do marki to nie ma takiego wielkiego znaczenia, osobiście polecam Motul.

Opublikowano
Witam.

Jest to moj nowy nabytek, jak narazie spisuje sie rewelacyjnie. Szykuje mi sie wymiana oleju za 900km wiec prosze o podpowiedz jaki wybrac.

Jedyne z czym mam problem to kontrolka AirBag, troche poszperalem na forum i dowiedzialem sie czego przyczyna jest pojawienie sie jej.

Z gory dziekuje i pozdrawiam.

może zalej ten co jest?

od razu polecam zakup interfejsu do diagnozy :)

z pozdrowieniami

bArT

Matematyka to nie ma technika, moja tematyka matematyki nie dotyka. / k44