Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam bardzo nietypowy problem z chłodzenie, no więc gotuje mi się woda ale..... wylewa się z pod korka tylko i wyłącznie jak zgaszę samochód oczywiście rozgrzany :/ . Dodam tyle że mam nowy termostat, pompka wody działa, wentylator działą, prawdopodobnie tak jak trzeba, wycieków normalnie nie ma, z innym korkiem do chłodnicy też próbowałęm i nic. Cał czas się wylewa z pod korka jak zgasze betke:/

_______

Poprawiłem tytuł. Zapoznaj się z formatem tytułowania wątków dla tego działu! Następnym razem będzie ostrzeżenie. mattiss

Opublikowano
tak jak kolega pisze może być za dużo płynu na zimnym powinno być na max i po rozgrzaniu trochę się podnosi albo uszczelka pod głowicą jest uszkodzona i pompuje ciśnienie do układu chłodzenia
Opublikowano
no jak nei rozgrzany to sie nie wylewa dopiero jak sie zagotuje i zgasze auto :/ a korek raz wziolem od kolegi z betki i to samo bylo :/
Opublikowano
Czyli jak chodzi auto to ci gotuje silnik tak dobrze zrozumiałem a jak zgasisz to zaczyna uciekać płyn korkiem i nie masz nigdzie uszkodzonej chłodnicy? Dziwne bo jak miał by uciekać to na dole chłodnicy jest takie zabezpieczenie uwalniające płyn który ucieka jak się zapowietrzy układ np przez skorodowaną chłodnice z wyciekiem. A jak wygląda po zagotowaniu sytuacja z wężami tymi co idą od chłodnicy są napompowane i twarde, ja bym obstawiał winę chłodnicy.
Opublikowano

Witam!! Mam ten sam problem. Na zimnym silniku nic się nie dzieje jak odpalę i zgaszę a gdy trochę pojeżdżę to wywala płyn przez korek lub w okolicach korka, problem nie występuje zawsze,nie zależnie od przejechanych km itd.. problem zaczoł się jakiś rok temu po założeniu lpg na początku było wszystko w normie około 1 miesiąca jakieś 4tyś km. wentylator się włącza nawiew chodzi jak należy pompa wody sprawna. dodam jeszcze że silnik jak jest zagrzany to sporadycznie faluje w zakresie 700 -1100.

Proszę o pomoc ręce opadają :mad2: