Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, było search ale nic nie dało. wiem ze temat zapewne jest banalny i nie powinien zaśmiecać forum, ale nie chce nic połamać dlatego pytam: jak rozebrac wkład konsoli srodkowej i jej osłonę przy lewarku od automata. mam u siebie w aucie nawigacje dedykowaną przez AC Schnitzer- vdo ms5000 która jest zamontowana zamiast schowka i uchwytów na napoje na samym dole przed gałką zmiany biegów. chcę całą navi wywalić oraz radio i wstawić sobie jakąś stacje multi multi :norty: ale wlasnie nie wiem jak wyjąc tą starą navi. jej dolna część chowa się pod osłoną konsoli środkowej więc konsolę tez trza jakoś zdemontowac....

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=DT62&mospid=47546&btnr=51_2265&hg=51&fg=35

część nr 1 oraz 17 to są elementy o które mi chodzi z powyższego linka...

a poniżej zdjęcie jak to u mnie wygląda....

http://img855.imageshack.us/img855/7825/23062011205.jpg

najpiękniejszy dźwięk na świecie- R6 w BMW
Opublikowano
więc jest tak schowek nr1 na schemacie wyciągasz z lekkim użyciem siły(siedzi na zatrzasku) później musisz wyciągnąć skórkę przy wajsze od skrzyni(również zatrzaski) będziesz miał śruby od tego czarnego plastyku z lampkami położenia wajchy... i jeszcze nie pamiętam czy w popielniczce nie ma jednej śrubki.... ale to powoli wszytko wypatrzysz najważniejsze aby te plastiki z zatrzaskami powyciągać;p
Opublikowano
czyli samej tej srebrnej osłony nie zdejmuje tylko razem z całym wkładem "wyszarpuję" po odkręceniu śrub w schowku, pod gałką od biegów i ewentualnie w popielniczce jak bedzie?
Opublikowano

dzisiaj patrzyłem do siebie jeszcze raz i wprowadziłem Cie w błąd z tą śrubką w popielniczce nie ma:)... jest jak wyciągniesz ten schowek pod podłokietnikiem tak jak pisal poprzednik;p... musisz wyciagnąc najpierw ten czarny plastik przy wajsze skrzyni biegow poziniej ten schowek i te śrubki poodkręcać...

P.S. Jakbyś czegoś jeszcze nie wiedział to wal śmiało... Co mogę to pomogę;p....

Opublikowano
dzieki panowie za pomoc, dzisiaj sie zabieram za demontaż; a przy okazji moze ktos sie orientuje ile mógłbym dostać za tą nawigację co jest u mnie w aucie? tak jak wczesniej napisałem jest to model VDO DAYTON MS5000