Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam takie pytanko.. od niedawna jestem posiadaczem e36 1,8i. powiedzcie mi do jakich obrotów mozna kercic ten silnik bo u mnie przy 5000 jest odciecie, a maksymalna predkosc jaka moge rozwinac to 170 :? czy to normalne przy tym silniku a jesli nie to gdzie szukac przyczyny??
Opublikowano

:search:

slowo klucz: rozrzad

były: E30 318is coupe, E30 325i saloon, E36 320i coupe, E34 520i sedan
Opublikowano
mam takie pytanko.. od niedawna jestem posiadaczem e36 1,8i. powiedzcie mi do jakich obrotów mozna kercic ten silnik bo u mnie przy 5000 jest odciecie, a maksymalna predkosc jaka moge rozwinac to 170 :? czy to normalne przy tym silniku a jesli nie to gdzie szukac przyczyny??

koszt naprawy ok 1800 zł :cry2:

518i LPG - wersja poscigowa :)
Opublikowano (edytowane)

Wałek rozrządu, popychacze, dźwigienki zaworowe. Też to miałem. Każdy kto ma m40 to robi.

Przy odrobinie czasu i zacięcia można samemu zrobić... robocizna w moim przypadku wynosiła 300 (razem ze zmianą paska i rolek rozrządu) i części jakoś powyżej 1200... za drugim razem, jak poszedł jeden popychacz wymieniałem go sam... ta sama robota przy wymianie jednego czy 8.

wałek 400

popychacze - 50 x 8

dźwigienki - 50 x 8

pastylki - 100

..ceny podałem orientacyjne, może znajdziesz taniej.

Kupuj nowe elementy. Do tego dobry olej. Ja wlałem 5w40 Tedex syntetyk - m40 jest wrażliwe na oleje.

Edytowane przez Kyokushin
Opublikowano
A moze w koncu uzyjesz funkcji szukaj :?: :twisted:
były: E30 318is coupe, E30 325i saloon, E36 320i coupe, E34 520i sedan
Opublikowano
A moze w koncu uzyjesz funkcji szukaj :?: :twisted:

i drugiej funkcji :D szukaj innego silnika bo tego nie warto reanimowac :D - za duze koszta.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano

wita ja to już przeszłem do wymiany wałek dżwigienki i popychacze

najlepiej kupuic z febi bilstein niema co sie łudzić na tanie zamieniki,

bo to samo dzieje sie po około 20 tyś wiem bo robie z bmkami

kosz około 1200 - 1500

:( :(