Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam ,panowie mam taki problem.Nie działa mi przycisk tylnej klapy,pilotem otworze i przyciskiem w środku,a ręcznie nie otworze.Może miał ktoś taki problem to proszę o pomoc z góry dzięki.
Opublikowano
Ale u mnie wszystko działa jak należy ,zamyka się otwiera ,tylko nie mogę otworzyć przyciskiem przy klapie.Pilotem otwieram i przyciskiem w środku też.A w tych linkach są inne przypadki opisane.Można zaglądnoć jakąś do tego przycisku bez rozkręcania od tyłu?
Opublikowano
W sedanach ten przycisk jest pod taką gumą i zdażyło mi sie też że nie mogłem otworzyć,ale pomanewrowałem śrubokrętem w środku i od tamtej pory pyka.Od wewnatrz musisz dokopać sie do samego wihajstra i tam obczaić.Co mozna wróżyć na odległość,do tego jeszcze na forum nie doszliśmy(wróżenia). :P Rozbiez od wewnatrz plastik cały dobiesz do niego i zobaczysz co samemu włącznikowi leży na duchu,skoro poprawnie chodzi z pilota i przycisku w środku.Miałem tak i podłubałem przy nim zapsikałem póżniej i śmiga. :cool2:
Opublikowano
Kurcze panowie ,dzisiaj wrzucam wsteczny a tu otwiera się klapa,co jest zgrane? Jadę i też potrafi się sama otworzyć,od czego tu najpierw zacząć?
Opublikowano
Kurcze panowie ,dzisiaj wrzucam wsteczny a tu otwiera się klapa,co jest zgrane? Jadę i też potrafi się sama otworzyć,od czego tu najpierw zacząć?

Musisz zacząć od jakiegoś zwarcia w tylenej klapie,bo podczas jazdy wiec dostała impuls z lampy(np STOP),wrzucasz wsteczny lampa dostaje sygnał zaswiecić biały wsteczny---więc sumujac coś zwiera w klapie.A czy wiązke dochodzącą do klapy nie masz czasem uszkodzoną??Zacznij tutaj,bywa że w środku są uszkodzone kabelki w tej gumie. :cool2:

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano
podepnę sie umie jest taki problem ze zamek chodzi każdy włącznik działa od otwierania, ale nie dociska klapy tylko trzyma na jednym zamku, ten zamek na dole chodzi rozebrałem go i wszystko ok nic nie połamane bolec przy naciśnięciu to sie kreci w koło.Jak przycisne reka i na dusze na pilota to tojdzi ale zaraz odpycha jak by ten wałek miał sie zatrzymać w połowie ale tego nie robi. Pomocy bo mnie to wnerwia jak cos trzaska