Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam okazje zakupić po kosztach BMW e39, z prawdopodobnie zatartym silnikiem. Tzn właściciel mówi że podobno do wymiany pompa wody i uszczelka pod głowicą, ale skoro silnik w ogóle nie odpala myślę że się całkiem zatarł. Podobnież wracał z jakiejś trasy i strasznie mu się spieszyło, i uwalił kontrolke temp. Nie wiem na ile to prawda, ale pobieżnie już na autko patrzyłem i generalnie gość wydaje się godny zaufania.

Zatem planuje kupić motor m52 bodajże tam wchodzi, aha wogóle to model 523i. No i wymiana.

Bardzo zależy mi na waszej opinii. Czy to bardzo kłopotliwa wymiana, czy ciężko taki silnik znaleźć, a jak już to na co zwrócić uwagę i jakie to mniej więcej koszta. No wszystko co dotyczy takiej wymiany.

Liczy się dla mnie każda wasza uwaga i porada dotycząca zarówno silnika jak i w ogóle całego auta ( na co popatrzeć itd - troche już forum czytałem ale nie zaszkodzi jak jeszcze coś podpowiecie) , z góry dziękuje :)

Opublikowano
To już wolał bym do tego kupić rozbitego anglika i wymienić silnik :) a części z anglika sprzedać. Tak zrobiłem z ojca mg zt 190 padł silnik zagotował go koszt silnika koło 3tyś plus wymiana 500zł. Koszt rozbitego anglika 4tyś z przywózką itp. Resztę części z anglika sprzedałem.Naprawa mnie nic nie wyniosła. Tylko sporo latania z częściami i musisz mieć gdzie je trzymać :) No i trzeba auto rozebrać
Opublikowano
To już wolał bym do tego kupić rozbitego anglika i wymienić silnik :) a części z anglika sprzedać. Tak zrobiłem z ojca mg zt 190 padł silnik zagotował go koszt silnika koło 3tyś plus wymiana 500zł. Koszt rozbitego anglika 4tyś z przywózką itp. Resztę części z anglika sprzedałem.Naprawa mnie nic nie wyniosła. Tylko sporo latania z częściami i musisz mieć gdzie je trzymać :) No i trzeba auto rozebrać

Popieram przedmówce,mozna zniuchać za psie pieniadze angola i rozbroić,wtedy masz pewniaka co i jak z serduchem,a klamoty stopniowo wyżenisz--na takim czymś dobrze wyjdziesz.

Opublikowano

Popieram przedmówce,mozna zniuchać za psie pieniadze angola i rozbroić,wtedy masz pewniaka co i jak z serduchem,a klamoty stopniowo wyżenisz--na takim czymś dobrze wyjdziesz.

da się jeszcze zarobić :norty: ale dużo czasu i pracy na to idzie

Opublikowano

A ile może kosztować taka przekładka w warsztacie? Ewentualnie czy znacie jakiś na terenie Krakowa lub okolic

Silnik z osprzętem już znalazłem za 1600zł..

Opublikowano

ja ci to moge zrobic

tylko musisz dostarczyc samochód i silnik do mojego garazu w Dąbrowie Górniczej

koszt wymiany 500zł i pare dni roboty do tego ci dojdą drobne koszty jak nowy płyn chlodniczy ,Olej ,uszczelki i prawdopodbnie łozysko oporowe

oczywiscie mozna wykorzystac stare rzeczy ale to juz twoja decyzja

http://www.autocentrum.pl/gfx/awc/petrolicons/1999784431_3.gif

Mechanik BMW w Dąbrowie Górniczej

Diagnostyka inpa pasoft carsoft

http://www.autocentrum.pl/awc/godzill1/bmw-seria-5-1997/

Opublikowano
ja wymieniałem u siebie silnik. Zapłaciłem 3tys zł ale jestem zadowolony. Od tego czasu zrobiłem 40tys kilometrów i wszystko super. Pytanie jest tylko jaki silnik kupisz?
Opublikowano
A ile może kosztować taka przekładka w warsztacie? Ewentualnie czy znacie jakiś na terenie Krakowa lub okolic

Silnik z osprzętem już znalazłem za 1600zł..

Witam prowadze auto serwis ul. Jana Tarnowskiego 4 Zapraszam na przekladke

Opublikowano
Dzięki koledzy, myślę że w przyszłym tygodniu będe mieć już furę to będe się kontaktował z wami przez priv.
Opublikowano
ja ci to moge zrobic

tylko musisz dostarczyc samochód i silnik do mojego garazu w Dąbrowie Górniczej

koszt wymiany 500zł i pare dni roboty do tego ci dojdą drobne koszty jak nowy płyn chlodniczy ,Olej ,uszczelki i prawdopodbnie łozysko oporowe

oczywiscie mozna wykorzystac stare rzeczy ale to juz twoja decyzja

z Rybnika do dąbrowej masz 70km :P

Opublikowano
jeżeli zostawię skrzynie biegów z 2.0 a włożę silnik 2.8 to czy przełożenia będą krótsze? jak tak to o ile i jaka będzie prędkość max?