Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Od pewnego czasu ( 3.0 dieslu 184km ) podczas stałej prędkości nie dodawając ani nie ujmując gazu auto zaczyna szarpać tak ja by któryś z cylindrów nie łapał . Więc jazda moja wygląda następująco jak zaczyna szarpać dodaję gazu a potem puszczam i znowu dodaję .auto jest z 2000 roku najechane ma 250 tyś.Może ktoś miał podobny przypadek lub wie co to za fant. Bardzo proszę o iformację.

Opublikowano

witaj kolego kiedy wymieniane filtry paliwa powietrza itp?

jakie błędy pokazuje komp?

w jakim zakresie obrotów występuje to szarpanie?

BAYERISCHE MOTOREN WERKE

"To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy."

Oliver Hessmann

Opublikowano
mialem kolego podobny problem, pozniej do tego doszlo tez falowanie obrotow na biegu jalowym. u mnie byl to czujnik cisnienia na szynie cr. przecyscilem go i jest ok( podobno pomaga na 2-3 miesiace) pewnie pozniej czeka mnie wymiana
Opublikowano

Witam,

Dokładnie 1,5miesiąca temu zakupiłem to auto więc wymieniłem wszystkie filtry + olej,człowiek od którego zakupiłem auto twierdzi że ma podniesioną moc do 220km i wgranego nowego SOFTA nie wiem czy to prawda z tego powodu iż nigdy nie jeździłem 3.0 d ale na bardzo krótkim odcinku zamykała licznik.Przy wymianie filtrów zauważyłem że ma zdjęty wężyk z EGR i jest on zaślepiony nie mam pojęcia o co z tym chodzi. Teraz zaczyna falować na biegu jałowym a pod kompa nie podpinałem . Mam zamiar jutro zaprowadzić ją do servisu w Częstochowie co prawda bliżej mam do Łodzi lecz tam dopiero za dwa tyg.Może wiecie gdzie lub kto mógłby mi to zdiagnozować ?? Proszę o jakieś informację .Pozdrawiam .

po

Opublikowano
Jeśli chodzi o Twoją prośbę typu gdzie i kto w Częstochowie, to możesz zadzwonić do BOSCH Góra - ja tam robiłem i było ok.
Opublikowano

Dziękuje za odp.

Jutro jadę do servisu zobaczymy co powiedzą z tym szarpaniem.A ten BOSCH to co to za warsztat?

jak będę miał jakieś wieści dam cynk .

Pozdrawiam.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam,

Byłem w ASO podpieli pod kompa i wszystko OK . Zdjeli wtyczki z wtrysków popsikali jakimś środkiem i już drugi miesiąc jest OK SZARPANIA NIE MA. Jednak z mocą coś było robione bo sam servisant stwierdził że auto zapierd... niemożliwie. Pozdrawiam MAJK.