Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Chciałbym uruchomić telefon w swoim samochodzie BMW 525 tsd 96r . Jaką mam włożyć kartę ? Kupiłem starter popa ale po włożeniu karty ( nie wyłamanay mały sim ) telefon nie widzi karty. Czy karta jest nie odpowiednia ? Co mam zrobić aby działał ?
Opublikowano

W którym miejscu jest centralka telefonu w bagażniku ? Po prawej mam zmieniarke po lewej akumulator kilka przekaźników i bezpieczników

A gdzie centralka ?

Opublikowano
typow kart sim jest kilka. Teoretycznie jest mozliwe, ze tel z '95/6 roku moze nie obslugiwac nowszysch kart SIM.

pozdrawiam

t.

Opublikowano

nie twierdze, ze to wina karty, po prostu gdybam sobie. U mnie w e39 tez jedna karta nie chodzila, lub chodzila ale nie wyswietlaly sie smsy i kontakty. po przelozeniu do komorki bylo OK.

Roznice miedzy kartami widac na tym zlotym styku - porownaj sobie z simem z telefonu "kieszeniowego". Mozesz tez wylamac tego taktaka i wepchnąc w to miejsce karte, ktorej uzywasz we wlasnym telefonie. Wymaga podklejenia tasma klejaca ale sie trzyma i jest spoko. W ten sposob sprawdzisz, czy to tel czy karta.

Telefon dziala? Swieci sie?

pozdrawiam

t.

Opublikowano

uuuuu, to bieda. Takie telefony sa raczej tanie na allegro.

Mysle, ze najpierw powinienes zadzwonic do BOA lub do salonu firmowego i pogadac z kolesiami z serwisu - by ustalic, czy jest mozliwe, by bardzo stary telefon nie dzialal na nowszych kartach.

Poza tym telefon jest na 90% jednozakresowy. Istnieje prawdopodobienstwo, ze akurat jestes w miescu pokrytym tylko 1.8GHz choc to male prawdopodobienstwo.

Pogmeraj w telefonie i sprawdz czy w ogole widzi jakies sieci. Moga byc bez nazw czyli zamiast Era GSM bedzie "PL 260-02"

No i zawsze mozesz zadzwonic pod 112 - jesli widzi jakakolwiek siec to sie polaczysz ze schroniskiem ;)

pozdrawiam

t.

Opublikowano
On nic nie widzi po włożeniu karty na telefonie jest napis że weryfikacja karty i miga czerwone przekreślone kółeczko . Jak napisałem wcześniej wkładałem starter POPa później podkleiłem kartę ( abonamentówkę ) ERA i nie dało to żadnych rezultatów . Sprawdzałem w bagażniku centralke ale nie wiem gdzie ona jest i czy wogóle jest bo czytałem że pomaga wkładanie kart bezpośrednio w centralę
Opublikowano
nic nie pisalem o wkladaniu karty. Do schroniska mozna zadzwonic bez karty, jak bedziesz mial sygnal to znaczy, ze dziala

pozdrawiam

t.

Opublikowano
no tak

Zaraz spróbuję :D

Widze, ze sie podjarałes ;) :twisted:

Ciekawe czy wrocisz za 5 minut czy za 24 godziny :lol: :lol: :lol:

pozdrawiam

t.

Opublikowano
Ok na psiarnie moge się dodzwonić bez problemu czyli telefon działa bez problemu . Tylko kurcze jaka kartę mu tam włożyć !?
Opublikowano
byloby dobrze, gdybys zapodal jakies numery czesci z tego telefonu albo cokolwiek co jest tam napisane. Wtedy ktos, kto sie zna (a nie tylko pie.rzy 3po3 jak ja ;-) ) Ci odpowie co to za telefon, poda wiecej szczegolow

pozdrawiam

t.

Opublikowano

nie wkładaj karty pod telefon tylko do centralki, któta znajduje sie po przeciwnej stronie co aku w bagażniku i powinno hulac.

Ja miałem ten sam problem jednak po włożeniu karty do centralki jest :cool2: i teraz telefon smiga na karcie HEYAH.

pozdrawiam

Opublikowano
nie wkładaj karty pod telefon tylko do centralki, któta znajduje sie po przeciwnej stronie co aku w bagażniku i powinno hulac.

Ja miałem ten sam problem jednak po włożeniu karty do centralki jest :cool2: i teraz telefon smiga na karcie HEYAH.

pozdrawiam

DOKŁADNIE TAK JAK MÓWISZ TEŻ TO PRZEROBIŁEM :cool2:

Opublikowano

Witam,

proszę o pomoc z instalacją karty. Centralka to jest to czarne takie pudełko, w bagażniku po lewej, do którego dochodzi antena - ale jak tam włożyć kartę SIM ?

Pozdrawiam

Cezary

Opublikowano
Wykręć te pudełeczko 2 śróbki zobaczusz szczelinę na włożenie karty. Włóż kartę chipem do dołu - powinno działać
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam,

mam podobny problem. Może moje spostrzeżenia się na coś przydadzą ;)

Wygląda na to że starsze tel. BMW (np. motorole z roczników 96-97) mają problemy ze współpracą z nowszymi kartami sim (tymi o większej pojemności i dodatkowych funkcjach, więc wszystkimi obecnie sprzedawanymi wg mojej wiedzy). Rozwiązanie - kupienie lub ogrzebanie starej karty (np. simplus - taka u mnie chciała chodzić ...) i próba jej reaktywacji w BOK. Daje się to zrobić pod warunkiem że karta nie jest zbyt stara (ja miałem tego pecha że karta którą wygrzebałem straciła możliwość reaktywacji w 05.2003) nie jest zgłoszona jako ukradziona i nikt w niej nie grzebał w sposób niedozwolony. To niestety wszystko co udało mi się ustalić - szukam innej karty. A tak poza tym to na 100% Twój telefon jest sprawny - znajdź właściwą kartę i wszystko będzie śmigać. Niestety jak na razie nie udało mi się dowiedzieć jak 'na oko' porównać karty SIM więc nie podpowiem jak to sprawdzić - jedyny pewny sposób to włożyć w telefon. Acha, i jak nie znasz pin-u czy puk-u to dostaniesz go w BOK (z zastrzeżeniem o którym pisałem powyżej)

Opublikowano
Dzialac bedzie, ale kulawo. Nie wspomne juz o korzystaniu z takich luksosow jak sms, bo w sumie nie o to chodzi w telefonie BMW, ale generalnie troche mi stroi fochy przy wybieraniu polaczen, czy przy probie polaczenia do mnie, moze to kwestia samej anteny, ale komfort korzystania jest mierny.