Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem z moja bunia ;/ ok 1,5 roku temu mechanik wymienial mi calusienki rozrzad dzisiaj chcialem wymienic swiece i zauwazylem ze 2 sa bardzo zalane prawdopodobnie poszla uszczelka a trzecia w ogole nie pali ;/ odkrecic jej nie moglem i chyba bede jechal do mechanika niech sam to ogarnie bo w razie gdy cos ukreci to juz jesgo bedzie problem. Moje pytanie jest takie czy moge sie z nim klocic o to zeby wszystko zrobil na swoj koszt skoro tyle siana wypompowalem w rozrzad a ju sie cos zaczyna sypac?

_______

Poprawiłem tytuł. Zapoznaj się z formatem tytułowania wątków dla tego działu! Następnym razem będzie ostrzeżenie. mattiss

Opublikowano
ok 1,5 roku no ale jak wymienial to i uszczelke i swiece bo pytalem i inne rzeczy weic wiesz rozrzad sie nie psuje tak czesto
Opublikowano
nawet nie idź do mechanika z takim zapytaniem bo cie wyśmieje i nic ci więcej nie naprawi wymieniałeś rozrząd to pewnie uszczelkę pod pokrywą zaworów też pewnie wymieniał ale nie koniecznie uszczelki pod świece które pewnie się już zużyły i trzeba je wymienić i nie trzeba do tego odkręcać świec
Opublikowano
uszczelniacze zaworów wymieniałes? moze byc skrzywiony zawór i dostaje sie olej przez uszczelniacz. Dobrego masz mechanika? znam przypadek gdzie jeden zapomniał gokrecic szpilek głowicy....
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
napisz co konkretnie robiłeś bo u mnie wymiana kompletnego rozrządu to pompa wody,rolki i oczywiście pasek.

Kolego, a w jakim IS ma pasek rozrządu!!

Jak reklamacja?? Kolego masz jakiś paragon, rachunek uproszczony czy FV?? Jak nei to się możesz ugryść w dupę. No chyba że trafisz na megamechanika co po 1,5 roku powie Tobie że jego wina byla i źle coś zrobił (krata piwa jak ktoś mi takiego pokaże) i zrobi ci na swój koszt.