Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystkich potrzebuje pomocy mianowicie od kilku dni jestem wlaścicielem e39 525 tds auto odpala chociarz na zimnym trzeba zakręcic z 5 sekund ale gdy rusze na wstecznym zeby wyjechac np z parkingu i wcisne sprzegło zeby sie zatrzymac to auto gasnie i tak samo przy jeździe do przodu puki jade jest wszystko ok ale gdy wrzuce na luz przed skrzyżowaniem gdy mam sie zatrzymac to bardzo czesto gasnie bylem na kompie i mam walnieta przepływke wymienilem ja teraz nie ma zadnych bledów a problem pozostał. Auto rzadziej gaśnie gdy wrzuce luz przy dużych obrotach silnika. Dodam ze nie ma problemu z odpaleniem po tym jak zgaśnie. W aucie zostały powymieniane filtry paliwa powietrza.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tutaj masz podobny temat:

viewtopic.php?f=72&t=159184

A ja od siebie powiem tyle,że ten problem jest również typowy dla TDS-a i nie jest to lewe powietrze itd.

Komp nie pokaże tej usterki.Jest to związane z pompą wtryskową a konkretnie jej sterowaniem jedź do dobrego pompiarza to ci zrobi,bo sam i tak tego nie naprawisz.

To słabe odpalanie na zimnym może byc również związane z pompą chociaż nie koniecznie.Może przyszedł czas na zmianę świec żarowych,bo w M51 muszą byc sprawne bez znaczenia czy to lato czy zima,jak świeczki nie będą grzać to będzie palic licho.

A proponuje zrobić za jednym zamachem te dwie rzeczy bo trzeba zdejmować kolektor ssący a po co zdejmować dwa razy.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
wielkie dzieki za odp. jutro jade do gościa od pomp a błąd świec wyszedł na kompie jeszcze raz dzieki
Opublikowano

Bylem u pompiarza mialem zle ustawiona dawke teraz nie gasnie i dobrze odpala

Dzieki za podpowiedz