Skocz do zawartości

ABS - pytanie jak jest u was ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

na śliskiej nawierzchni, kiedy ABS działa pedał hamulca pulsuje i schodzi cały czas w podłogę... jechałem ostatnio renault z 2003 i tam jak włącza się ABS to pedał jest jakby odpychany do góry. Jak jest u was (jeśli tak ma być to ok :) ) i jeżeli u mnie jest coś nie tak to czego może być to wina. (układ nie jest zapowietrzony bo jak na postoju nacisnę hamulec to cały czas jest w tej samej pozycji)

Pozdrawiam.

Sama radość :)
Opublikowano

Powinien byc odpychany, jezeli mowisz ze schodzi na dol to wydaje mi sie ze cos jest nie tak.

Poprawcie mnie jakby co

Opublikowano
U mnie nic do dołu nie schodzi do góry też nie idzie jak pedał wpada Ci w podłoge to lepiej pojedz do jakiegos mechanika bo to na pewno nie jest normalne ma pulsowac ale nie wpadac w podloge.
Opublikowano
może nie wpada w podłogę ale jak długo chodzi ABS (hamowanie na lodzie) to pedał pomału zbliża się do podłogi - jeszcze nigdy mi się nie oparł bo wcześniej zahamował ale nie wiem czy tak może być i co jest tego przyczyną....
Sama radość :)
Opublikowano

Podczas gdy pompa ABS`u zaczyna dzialac powoduje ona ze plyn hamulcowy nie idzie do tloczka. Efektem tego jest to ze w ukladzie wytwarza sie wieksze cisnienie i wypycha pedal do gory.

Jezeli ucieka ci w dol to jest to uszkodzenie ukladu. Dziwi mnie tylko ze w ogole dziala.

Pozdro

Opublikowano
mialem to samo w E34 - padlo serwo i pedal wpadal w podloge ale hamulce byly zeyletki mimo wszystko - po wymianie jest super :)

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D