Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem ze swoją e34 M50B20 bez vanosa. Polega on na tym ze jak odpalam auto zimne, np. po nocy to odpala pięknie, nie kuleje ani nic z tych rzeczy ale zanim wskazówka temperatury nie wyjdzie za niebieskie pole to auto strasznie sie dusi :( wraz z wzrostem temperatury silnika problem zanika, a jak juz ma swoja normalną temperature to wszystko jest ok. dodam że nie mam zasilania lpg. Co to może byc ? Prosze o pomoc.
Opublikowano
No właśnie chodzi o to że śilnik ani nie jest wydojony, nic nie kopci ani nic innego dziwnego sie z nim nie dzieje,jak sie rozgrzeje to ma normalną moc taką jak powinien miec , tylko to co opisałem jest problemem,,,.
Opublikowano

Witam - sorki że się podepnę pod temacik...

Mam taki sam silnik jak kolega,i takie same objawy,tyle że u mnie,na zimnym silniku,słychać stukanie-coś jakby szklanka,lub coś takiego.Gdy silnik złapie ciut temperatury,stukanie zanika i wtedy mogę ruszać bez żadnego,odczuwalnego spadku mocy.

Co za ciort w nim siedzi ? Może ktoś,coś w tym temacie...?

Opublikowano
Witam - sorki że się podepnę pod temacik...

Mam taki sam silnik jak kolega,i takie same objawy,tyle że u mnie,na zimnym silniku,słychać stukanie-coś jakby szklanka,lub coś takiego.Gdy silnik złapie ciut temperatury,stukanie zanika i wtedy mogę ruszać bez żadnego,odczuwalnego spadku mocy.

Co za ciort w nim siedzi ? Może ktoś,coś w tym temacie...?

szklanka tzn hydrauliczny regulator luzu zaworowego ci się zawiesza i dlatego klepie , może olej kiepski , bo BMW jest czułe na to jaki olej lejesz , sprawdz na zimnym silniku cisnienie na cylindrach i będziesz wiedział którą wymienić koszt jednej ok 50 zł

BÓG MIŁOŚĆ WYGODA