Skocz do zawartości

320d Pilna sprawa! - Jaki napinacz łańcucha ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, okazało się że mam do wymiany napinacz łańcucha w mojej buni. Mechanik twierdzi, że najlepiej wstawić oryginał. I pytanie czy kupować oryginał czy wiecie może jaki zamiennik byłby porównywalny?

Pozdrawiam.

Opublikowano

Tutaj opisywałem swój przypadek z łańcuchem:

viewtopic.php?f=69&t=159118

Mechanik zdjął pokrywę i twierdzi, że łańcuch jest mocno luźny i że niby to napinacz. Wymienię go razem ze ślizgami i zobaczę jaki będzie efekt.

Opublikowano

Mam podobne objawy, więc jestem ciekaw czy ustąpi po Twojej wymianie.

Co do napinacza to kosztuje w ASO 220zł więc raczej nie opłaca się szukać zamienników. Ale realoem.com mówi o dwóch napinaczach łańcucha - górnym i dolnym-, są identyczne i mają te same numery.

Opublikowano
No właśnie zamówiłem z ASO bo rzeczywiście nie duża różnica. A co do ilości to z tego co się dowiedziałem to napinacz jest jeden i napina oba łańcuchy. Chyba, że się mylę?
Opublikowano
Patrząc na realoem wydaje mi się, że są dwa. Ale niech wypowiedzą się inni. Swoją drogą gdyby tak było to pewnie poinformowali by Cię o tym fakcie w ASO, więc pewnie źle odczytuje te schematy :wink: