Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie. PRzegladalem allegro, mam dylemat miedzy jblami, infiniti oraz hertz. Te infiniti reference wygladaja porzadnie, wiem ze to dobra firma, z tym ze nie widze tam zwrotnic??

Mam jeszcze pytaine dotyczace wygluszania samochodu. Nie mam wielkich funduszy w chwili obecnej ale myslalem o kupnie kilku mat wygluszajacych. Razem z przednimi glosnikami zrobi sie niezle audio, moje pytanie brzmi, jaki efekt (zauwazalny? duzy?) mozna uzyskac poprzez wyciszanie samochodu(drzwi, tylnej polki (jajka)) matami.

Opublikowano

Mysle ze do glosnikow w takiej cenie to nie warto stosowac mat wygluszajacych. Nie ta klasa . W BMW raczej zadne ciegna pod poszyciem drzwi nie beda graly. I jeszcze napisz czego sluchasz bo jesli Mp3 to naprawde daj sobie spokoj z Matami. Prawda ze daje to roznice ale w polaczeniu sprzetu troszke drozszego :mrgreen: kiedy juz wchodzi w gre stereofonia,scena muzyczna itp. :mrgreen:

Glosniki Jakie wypisales do 320 - beda grac podobnie i rzadko sa zwrotnice w tej klasie.

Pozdro

Pozdrawiam wszystkich chorych na tzw chorobe BMW :)

http://img500.imageshack.us/img500/4504/06102004bmwe34series5m5resize3.jpg

Opublikowano
Tak jak w temacie. PRzegladalem allegro, mam dylemat miedzy jblami, infiniti oraz hertz. ...

Gdyby Cię interesowało, to mam JBL gto506ce do sprzedania (13cm głośniki + tweetery + zwrotnice, pudełko itd. ...) - stan idealny za mniej więcej połowę ceny sklepowej. Jak coś to proszę na priv.

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano

Gdyby Cię interesowało, to mam JBL gto506ce ..

Demi radzilbym skorzystac z tej okazji :cool2:

Opublikowano

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

Opublikowano

Czesc. Wiec sprawa wyglada tak. Bylbym zainteresowany tymi glosniczkami.

Po pierwsze jaka cena by Ci odpowiadala.

Po drugie, czy zmieszcza sie do trojki z 92 z przodu? Mierzylem moje stare glosniki i maja glebokosci 55 mm(nie nokia, jakies graty)

Po trzecie, czy masz konto allegro?

I ostatnie, dlaczego sprzedajesz :lol:

EDIT : Jeszcze dodam, ze jezeli sie sugerujesz cenami ze strony ktorej masz nalepke na glosnikach, to mozesz byc w bledzie. Ja np glosniki moje 936e kupilem za 290 zl a oni podaja na stronie 519 zl!!

pozdrawiam

PS Michal 525i, masz moze racje, jednakze poczulem sie glupio. Ale jak wygram w totka to pogadamy :twisted2:

Opublikowano

pozdrawiam

PS Michal 525i, masz moze racje, jednakze poczulem sie glupio. Ale jak wygram w totka to pogadamy :twisted2:

Wygluszanie ma sens zawsze. Puste blaszane dzwi beda dawac mase rezonansow a wygluszone nie. Maty troche kosztuja ale mysle, ze przyklejenie takiej pianki, jak rolnicy uzywaja do ocieplania krzakow to juz jest cos. Taka pianka jest dostepna w rulonach w marketach budowlanych, troche przypomina gabke a troche styropian. Mozna ja nakleic na zewnetrzne poszycie drzwi oraz zakleic cala wewnetrzna powierzchnie (tą jakby kratownice). powinno nie tylko dac lepszy efekt akustyczny ale ogolnie wyciszyc szumy powietrza i zmniejszyc ewentualne chlodne przedmuchy wyczuwalne zwlaszcza zima

pozdrawiam

t.

Opublikowano
Powiem tak, maty na allegro. Jedna kosztuje 5 zl, z tym ze trzeba ich kupic z 10 minimum. Teraz druga sprawa. Dziury w drzwiach po zdjeciu tych boczkow(nakladek wewnterznych od drzwi) sa rowniez wglebieniami dla tych boczkow. Wiec nie moglbym ich po prostu zakleic. Myslalem o czym innym rowniez. 6:9 w tylniej polce sa zamieszczane po udziale diaksa, myslalem zeby tam jakos "ustabilizowac", oklejajac wokol miejsc tych lgosnikow (od strony bagaznika oczywiscie) matami. Ale na dobra sprawe ten samochod i tak trzeszczy..
Opublikowano

Nie chcialem zebys tak sie poczul ,jesli tak to sorki. :modlitwa: Ja tez nie mam w aucie sprzetu z wysokiej polki :mrgreen: .

Co do tego co napisal "typson". Dobre glosniki maja otwory wentylacyjne i jesli jakis " badziew" dostanie sie do cewki to mozna sie pozagnac z glosnikiem :mad2: .Jesli juz to maty. A i BMW nie ma pustych ,blaszanych drzwi jak to ma miejsce w tanszych japoncach.

Pod Glosniki z tylu daj moze plyte wzmacniajaca z Mdf od strony bagaznika i razem skrec.

Pozdro

Opublikowano
Czesc. Wiec sprawa wyglada tak. Bylbym zainteresowany tymi glosniczkami.

Po pierwsze jaka cena by Ci odpowiadala.

Po drugie, czy zmieszcza sie do trojki z 92 z przodu? Mierzylem moje stare glosniki i maja glebokosci 55 mm(nie nokia, jakies graty)

Po trzecie, czy masz konto allegro?

I ostatnie, dlaczego sprzedajesz :lol:

EDIT : Jeszcze dodam, ze jezeli sie sugerujesz cenami ze strony ktorej masz nalepke na glosnikach, to mozesz byc w bledzie. Ja np glosniki moje 936e kupilem za 290 zl a oni podaja na stronie 519 zl!!...

Wymiary są na fotce, choć akurat na głębokości jest ryska na pudełku :) - więc podaje - 59mm, te 4mm myślę, że nie mają znaczenia - w najgorszym przypadku można trochę podgiąć mocowania. Czy się zmieszczą, tego nie wiem, nie próbowałem, ale wydaje mi się, że na 80% powinny pasować.

Mam konto na allegro.

Zajmuje się audio i nawigacją do BMW, a te głośniki przypadkiem posiadam :) A nie potrzebuję ich, bo się zajmuje praktycznie tylko oryginalnym sprzętem :)

Co do ceny - piszę o sklepowej i chyba na 2 stronkach sprawdzałem i mniej więcej kosztowały ok. 500zł., wiem że można kupić nieraz dużo taniej - na allegro są np. po 370zł. Ja mam dwa takie zestawy - za jeden chciałbym 250zł., za drugi 280, ten za 250 ma widoczne ślady po śrubach mocujących i małym podginaniu - w zasadzie nie mające znaczenia. Ten za 280, praktycznie wygląda jakby nie był używany.

Stronka

Opublikowano

Tych ze sladami nie moge kupic. To ma byc "nowe", na prezent, dla mnie ;)

Proponuje 250 zl + koszty wysylki za te w stanie nienaruszonym. Jezeli tak, to wystaw cos za zlotowke na allegro i podeslij mi na priv link do aukcji. bede licytowal z konta "akh" pzdr

Opublikowano
chłopaki ..powiedzie prosze ze zartujecie z tymi teoriami o wygłuszeniach.Bo mam zly w oczach ze smiechu
Opublikowano
chłopaki ..powiedzie prosze ze zartujecie z tymi teoriami o wygłuszeniach.Bo mam zly w oczach ze smiechu

No to czekamy moze na twoja teorie? Kazda rada sie przyda.

Opublikowano
moja teoria: wygłuszenie zawsze się przydaje

BMW 528i, vito 110 CDi,

Zajazd pod Sosnami, Małkinia

Bar Sosenka, Rockwool polska, Małkinia

Zajazd Chodowiak, Chodów k/Siedlec

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
Ludzie ale kombinujecie. Po co dawac za 13cm glosniki tyle kasy skoro to i tak praktycznie nic nie da!!!! Jesli membrana na mala powierzchnie to nie ruszy takiej masy powietrza jak potrzeba do niskiego basu. Najpierw sobie poczytajcie jak dziala glosnik!!;);) W zyciu nie uzyskacie dobrzego basu na 13 cm glosnikach chociaz beda kosztowaly 1000zl za sztuke. Badziewny glosnik za 100zl ale o srednicy 20cm i wiecej bedzie napewno lepiej gral. Lepiej zainwestowac w jakiegos suba a nie wymyslac!!!!.