Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie wszystkich jestem nowy milo mi.

Szanowne grono mam ogolnie problem zakupilem bmw 525 z 05r i caly czas wyswietla sie napis numer plate right - ze uszkodzone ale swieci rozebralem wczoraj tzn wyjalem lampke prawa no i okazalo sie ze ktos podlaczyl ronolegle pod lewa :( nie moge poszukac kabelkow od tej lampki w miejscu lampkli, ale znalazlem we wiazce tj przewod szary z czarnym paskiem no i brazowy. przynajmniej w lapmce takie byly no i we wiazcce tez.

Ale niestety nie ma napiecia na tym przewodzie szarym z czarnym paskiem :(( doszedlem az do zawiazow klapy bagaznika i przewod przejscie ma ale dlaczego nie pojawia sie napiecie?

sprawdzalem zarowka i miernikiem i nic :((

moze ktos mialbym jakis pomysl? bezpiecznik? nie sadze aby byl oddzielnie na prawa zarowke rej. mozliwe ze uszkodzil sie modul ??

A moze mozna wylczyc komputerem powiadamianie o spalonej zarowce rejestracji ??

Bylby baaardzo mocno wdzieczny za pomoc.

Pozdrawiam

Opublikowano
Sprawdz czy przewód szaro-czarny dochodzi do pinu 49 modułu świateł. Być może jest gdzieś po drodze uszkodzony. Jeśli jest przejście to będzie to kwestia modułu świateł. Wtedy wymiana modułu ew. być może da się wyłączyć kontrolę tej żarówki przez NCS'a
Opublikowano

serdecznie dziekuje za odpowiedz

Ale mam prosbe gdzie moge poszukac ten modul bo niestety nie wiem mam to auto 2 dni narazie czekam za dokumentami no i odkrylem ta niespodzianke niestety.

bede wdzieczny.

udalo mi sie poszukac sterownik swiatel w przodzie na schowkiem czarny z wielka biala kostka.

jest przejscie na 49 pin przewodu szary z paskiem czarnym od prawej zarowki podswietlania rej, wiec wychodzi z tego ze modul do wymiany ?? czy moze zaprogramowanie od nowa pomoze?? :(

bylem dzis w elektromechanika dobry gosc u nas w miescie no i stiwerdzil ze nie trzeba kupowac modulu nowego wystarczy naprawic ten moj koszt ok 400zl wiec jest to dosc nie oplacalne lepiej chyba kupic za ok 200-300 modul i sobie go samemu zaprogramowac.

Ale dowiedzialem sie ze mozna poprostu wylaczyc sprawdzanie zarowek rej czy ktos moglby mi pomoc jak to zrobic??

pozdrawiam

Opublikowano

O programowaniu NCS'em napisano juz tutaj na forum wiele, trzeba poszukać jak się to instaluje i uzywa. Ale jak będziesz to już miał to trzeba będzie prawdopodobnie przestawic linijke:

FEHLERMELDUNG_CC_KZL_R na nicht_aktiv dotyczy prawej lampki od tablicy

Opublikowano
O programowaniu NCS'em napisano juz tutaj na forum wiele, trzeba poszukać jak się to instaluje i uzywa. Ale jak będziesz to już miał to trzeba będzie prawdopodobnie przestawic linijke:

FEHLERMELDUNG_CC_KZL_R na nicht_aktiv dotyczy prawej lampki od tablicy

A jesli moge zapytac gdzie tego szukac laczac sie ncs'em ?