Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam silnik M20 B23 150 km ale prawdopodobnie będę musiał go wymienić na inny bo są spore problemy i nie opłaca sie remontować.

mam pytanie czy przy swapie na M20 B25 będzie dużo roboty? skrzynia może zostać? jak z komputerem

dzieki

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mówiąc w prost, to jak przy obecnym silniku masz aparat zapłonowy, to wkładając silnik M20B25 będziesz musiał tak że zmienić wiązkę silnika i komputer. Przerabiałem to u siebie, i jak byś chciał pomocy, to pomogę. Mam nawet do oddania za grosze jeden sterownik (na priv) dobrą kompletną wiązkę można kupić na allegro w cenie do 100 zł. Popracuj również nad układem wydechowym.

Skrzynia może zostać, pasuje bez problemów, możliwe, że w SB od M20B25 są zmienione poszczególne przełożenia, ale mogę się mylić.

Opublikowano

skrzynia od B25 ma krótsze 3 pierwsze biegi

wiązkę zmień albo przerób

wydech od 323 jest lepszy od b25, rury takie same, a fabrycznie był bez kata, zresztą przy swapie na M50 często się zakłada tłumi środkowy od 323