Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy termostat np. BERU jest pewniejszy i trwalszy niż zwykły? Przecież i tak zawsze się je sprawdza przed montażem czyli zawsze jest tak że na dwoje babka wróżyła.

Słucham waszych opinii.

Opublikowano
Hej, nie rozumiem pytania. Termostat to tylko wahler, mieszkasz w Niemczech to wszędzie takie montują. Termostat do Twojego auta to maks 15 Euro, a chiński 5 Euro. Dla mnie w Polsce obie kwoty śmieszne, więc dla Ciebie powinny byc tym bardziej.
pozdrawiam Bartek
Opublikowano
Kolego kupuj tylko oryginał z ASO. JA kupiłem nie oryginał niby super hiper a potem się okazało ze nie trzymał parametrów i zamiast 90 stopni miałem 80. No i wymieniałem drugi raz do tego płyny znowu rozkręcania i zabawy. Tak wiec jak chcesz mieć zrobione raz a dobrze to tylko oryginał.
Opublikowano

ttrol, zdziwiłbyś się ale tu termostat kosztuje normalnie około 25-30 a nawet 45 Euro. Tylko na eBay'u są tańsze. Waher'a jak dotąd to spotykam do silników minimum 3l. Poza tym, czy ja pytam o ceny? Interesuje mnie jakość. Tylko jeśli różnica polega na znaczku firmowym to kupiłbym 2 zwykłe termostaty po 15 Euro a nie po 70.

szatynwroc, ceny w tutejszym ASO potrafią zabić. Tańsze bywają te same części w zwykłym sklepie. Tu nie ma tak że tylko "ASO" dysponuje oryginałami. W sklepach mają i oryginały i zamienniki.

P.S. Dziś w BMW kupiłem oryginalne uszczelki do pompy wody bo nie interesuje mnie klejenie sylikonem i nigdzie indziej ich nie ma i obie to tyko 9 Euro.

Opublikowano
Czy termostat np. BERU jest pewniejszy i trwalszy niż zwykły? Przecież i tak zawsze się je sprawdza przed montażem czyli zawsze jest tak że na dwoje babka wróżyła.

Słucham waszych opinii.

Zwykły tzn. jaki?? W moim aucie jak przyjechał z Niemiec zamontowany był zamiennik FEBI nie było z nim problemów, jednak profilaktycznie założyłem Wahlera. Porównując dwa produkty można było stwierdzić gołym okiem, że Wahler jest lepiej wykonany i ma "mocniejszą" sprężynę dodam że oba miały otwarcie przy 80st. C.

Na rynku można spotkać francuskie Vernety jednak nie wiem jak się sprawuje w BMW.