Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Prosze o pomoc, mam następujący problem:

Auto gaśnie przy delikatnym dodaniu gazu, przu mocniejszym tak od niecałych 2k żeby wszedł od razu jest ok, przy właczeniu biegu D i R jazda bez gazu bez problemu ale tylko lekko wcisne i gaśnie, mocno wcisne idzie jak burza.

Silnik nie gasnie na wolnych trzyma sie równo tylko pada po delikatnym dosłownie "pyknięciu w pedał" i raz odpali za pierwszym razem a raz za drugim , trzecim.

Czy to może być czujnik położenia wału korbowego albo wałka rozrządu?

Opublikowano (edytowane)

witam

520i lpg 2000 r przed liftem

kolego nie wiem czy Cie pocieszę czy zmartwię ale ja mam tak samo :(

napewno bez komputera się nie obędzie co w pierwszej kolejności bym Tobie poradził.

ja ostatnio podłączam się co dwa dni (dzięki bogu (koledze) mam taką możliwość) i dalej nie wiem co jest grane. są dni że ładzia normalnie a są takie jakby bunia miała jakiegoś focha na mnie chyba za ten gaz co u mnie jest zamontowany :)

także polecam kompa i wtedy troszkę powinno sie wyjaśnić u mnie wyszedł błąd czujnika impulsów wałka rozrządu (błąd nr 18 czujnik wydechowy "outlet")

pozdrawiam

Edytowane przez jack daniel's
Opublikowano
Rano na zimnym silniku i nagrzanym silniku zadnych objawów wszystko super, po wizycie u mechanika diagnoza: Czujnik położenia wału korbowego.
Opublikowano

witam

dobrze że udało się trafnie zdiagnozować usterkę mam nadzieję że nie będziesz miał już więcej problemów. u mnie po wymianie czujnika ale wałka rozrządu problemy są nadal i nikt nie wie o co chodzi nawet po podłączeniu pod komputer w momencie jak bunia ma focha nie pokazuje żadnych błędów.

powodzenia z wymianą i wszystkiego dobrego

pozdrawiam