Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szanowni Doświadczeni Użytkownicy E70-tek - jestem całkiem świeżutkim posiadaczem tego modelu. Bardzo proszę o Wasze opinie o zabezpieczeniu przeciw kradzieży:

- czy w ogóle warto cos montować, czy też wystarczy zabezpieczenie fabryczne,

- jeśli tak to co i gdzie (najlepiej Warszawa i okolice),

- jakie są Wasze doświadczenia dot. prób kradzieży – czy to autko jest na to podatne?

-- pozdrawiam --

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Racja. Jednak chciałbym wiedzieć, czy ktoś zabezpieczał dodatkowo swoje auto, jak gdzie i jakie są na to poglądy. Oczywiście brak reakcji na moje pytanie też jest dla mnie jakąś odpowiedzią, a mianowicie, że nie ma złych doświadczeń i zabezpieczenie standardowe (plus AC:)) wystarczają.
Opublikowano

Witam.

Ja także zastanawiam się nad dodatkowym zabezpieczeniem oprócz AC.

Myślałem nad czymś takim

http://www.zeder.pl/

Oglądałem to w TVN Turbo i jakiejś gazecie...

Może ktoś miał już do czynienia z tym "urządzeniem"?

pozdr.,
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ciekawa sprawa z tym urządzeniem.

Było by dobrze aby wypowiedział się ktoś, kto używa tego.

Odpowiedzi wymaga też kwestia gwarancji na auto po takiej ingerencji w jego konstrukcję poza autoryzowanym serisem...

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

od kilku dni jestem posiadaczem nowej e70 i zastanawiam się na ile jest bezpieczna (jestoczywiście ubezpieczona, ale nie podzielam także opinii, że cyferki z boku auta zniechęcą złodzieja - sądzę raczej, że im większa pojemność tym auto jest bardziej narażone). pocieszam mnie ten wątek na forum - a mianowicie brak masowej reakcji bardziej zawansowanych użytkowników. Świadczy to raczej na naszą korzyść, że autko nie jest bardziej atrakcyjne dla złodziei niż stary maluch... :norty:

pzr

Opublikowano

Chyba dzisiaj już w większości auta kradnie się na części. Jakby nie było X5 to nie jest jakoś bardzo popularny samochód. Wiekszość napraw (blacharskich) właściciele robią z ubezpieczeń, więc popyt na części "z drugiego obiegu" bazarowego jest mały moim zdaniem. Zalegalizowanie całego samochodu jest dzisiaj dosyć trudne i ryzykowne. Dla złodzieja chyba lepiej jest skoroić dwa passaty albo avensisy czy accordy itp. Tym bardziej, że dużo złomu powypadkowego się jeszcze przywozi z zachodu więc na popularne auto częsci sprzedać łatwiej.

Taka moja teoria.

Opublikowano

rozsądne stwierdzenie.

Jako inicjator tego tematu również dostrzegam małe zainteresowanie na forum, co świadczy o tym, że jest mało praktyczny. A to chyba tylko dobrze dla nas użytkowników auta. Nie odzywają się także lobbyści czy właściciele zakładów montujących urządzenia bazezpieczajace, których jak się zorientowałem jest raczej wielu na podobnych forach.

• 2 lata później...
Opublikowano

na starcie sie przywitam jako nowy user :) - siema !

Zamierzam dolaczyc do szczesliwych posiadaczy E70 :)

I nasuwa mi sie pytanie odnosnie przygod ktore mieliscie podczas uzytkowania x5 - np kradzieze wkladow lusterek i innych rzeczy - czesto sie Wam zdarza/lo ?

Pytam poniewaz smigalem kilka miesiecy po Wroclawiu F10 i 2 razy mi jakis $%^&*( skroil wklady lusterek , a nie mam garazu niestety