Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Po rozkodowaniu VINu wiem ze moje auto posiada : COUNTRY SPEC. RELEASE OF NAVIGATION . Co to konkretnie oznacza bo widnieje w tym zdaniu slowo NAVIGATION, a moj samochod z tego co wiem nie posiada nawigacji. Czy ktos moglby mi to wyjasnic?

Opublikowano
TO w takim razie dlaczego nie mam opcji NAVI w glownym menu I-Drive :)? Nie jestem obeznany z tym tematem, wiec prosilbym o pomoc ;)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Może masz jakiś przeszczep albo inny przewał w aucie. :) A reszta wyposażenia się zgadza co do sztuki?
Opublikowano
Tak, idealnie sie pokrywa. W VINie nie ma zadnego wpisu typu Navigation Proffesional czy cokolwiek zwiazanego z Navigacją. Tylko to co napisalem wyzej...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak dołożył jak w aucie nie ma navi a z listy wyposażenia wynika że jest?? To prędzej ktoś wymontował. :)
Opublikowano
Relase to uwolnić ja bym powiedział że to wersja PL okrojona z nawi. Jakby była nawi to by było w vinie (biznes lub pro)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Niestety nie masz racji. Miałem 530d z navi prof i ma w wyposażeniu:

S609A NAVIGATION SYSTEM PROFESSIONAL System nawigacji Professional

S8SAA COUNTRY SPEC. RELEASE OF NAVIGATION Aktywacja nawigacji charakt. dla kraju

Przeglądając listy wyposażenia różnych aut w temacie "VIN - prośba o odkodowanie" można dojść do wniosku, że ten zapis nie ma związku z tym czy auto ma nawigację czy nie i tyle.

Opublikowano
A ja to zawsze rozumiałem tak że przy tej opcji w aucie jest antena, a nawigacja jest montowana zależnie od lokalnych rynkowych ustaleń, promocji. Coś jak "polski pakiet". Zeby rozwiać wątpliwości trzeba by poszukać niebieskiej wtyczki od anteny w okolicach radia