Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mój pierwszy post. Mam nadzieję, że zostawiam temat w dobrym dziale.

Chce naprawić zderzak w swojej Bejcy ale nie mam pojęcia jak się do tego zabrać. Jest przerysowany dosyć głęboko jak na załączonym zdjęciu

http://img691.imageshack.us/img691/9208/dsc01954w.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Przeczytałem gdzieś, że nie wolno szpachlować bo będzie pękać pod wpływem temperatury. Może jakieś żywice albo inne coś ?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Oto instrukcja dla ciebie i trzymaj się jej jak pacierza :)

Pierwsze to atak do sklepu i kupujesz:

Zestaw włókno szklane z utwardzaczem,

Szpachla z włóknem,

Szpachla zwykła,

Rozpuszczalnik typu nitro,

Papiery ścierne: 1m "80", 1m "120", 1m "240"

To ci starczy aby przygotować zderzak pod malowanie,

Najpierw zderzak odtłuść nitrem, później miejsce gdzie będziesz kleić zmatuj papierem "80", urabiasz włókno szklane i nakładasz na miejsce pęknięć lub dziur. Zostawiasz na 12h aby wyschło. Włókno docierasz papierem "80", jak zrównasz trochę to kładziesz na to szpachlę z włóknem. jak wyschnie docierasz papierem "80". Jak będzie w miarę równo to szpachla zwykła i docierka papierem "120". Proces nakładania i docierania zwykłej szpachli powtarzaj tak długo aż będzie pięknie.

Jak chcesz malować to pistolet kompresor podkład ze sklepu, lakier, clar, papier 400, 2000, położyć podkład, zmatować 400 położyć lakier i 2000 zmatować + polerka.

Jak nigdy tego nie robiłeś, daj lakiernikowi i za 200zł ciesz się nowo pomalowanym zderzakiem

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Jesli moge ci doradzić to zrób lepiej tak oddaj do zakładu gdzie ci to elegancko pokleją na gorąco ( na prawidłowo poklejony zderzak nie kładziesz szpachli tylko podkład i lakier koszt tych materiałów o których pisał przedmówca jest taki sam jak klejenie w profesjionalnym zakładzie ) ale wybór nalerzy do ciebie apropo żywice to sobie można zastosować ale do łodzi a nie do plastiku ba do samochodu :)
Darmowe Holowanie i samochód zastępczy garatis dla poszkodowanych w kolizji drogowej (Bezgotówkowo)
Opublikowano

wicked1989 chyba cie za przeproszeniem poniosło... zderzak nitrem??? a chcesz żeby mu zderzak zaczęło rozpuszczać??? A po takich grubych papierach byś jeszce metalikiem robił?? Jak po 400 chcesz zgładzać 2000?????? :duh:

kolego weź lepiej oddaj do zakładu lakierniczego i po problemie, bo jak widzę jakie niektórzy tutaj sadzą porady to aż nogi się uginają...

koszt około 350 zł

radzi Ci to lakiernik

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Lakiernik który nie odtłuszcza przed podkładowaniem bądź malowaniem? To marnie musi to wychodzić...

co do faktu malowania po papierze 120, wdarł się błąd, należy przed podkładem wyrównać 240.

Zawsze odtłuszczałem nitrem elementy, nie ważne z jakiego były tworzywa. Nigdy nie było problemów